Врачки обират самотни старци

0
Най-голямата им плячка е 4 бона от 90-годишна баба / Снимката е илюстративна
Най-голямата им плячка е 4 бона от 90-годишна баба / Снимката е илюстративна

Врачки обират самотни и наивни възрастни хора. Из димитровградските села шетат две врачки, които с хитрост се промъкват в домовете на възрастни хора и ги ограбват. Двете гастролиращи Касандри, които успяха да отмъкнат доста добри суми от възрастни мъже от димитровградските села Радиево, Горски извор и Крум, продължават да търсят нови жертви. За тях се знае, че не винаги действат заедно, пише БЛИЦ.

Според ситуацията решават как да се появят в дома на набелязаната жертва. В някои от случаите едната от врачките остава да наблюдава навън, докато другата тършува из къщата. Обикновено измамничките влизат в домовете на самотни старци или за врачуване без пари, или пък с молбата за чаша вода.

Преди две седмици, най-вероятно същата дама, е успяла да отмъкне 4390 лева посред бял ден на 90-годишна старица. Този път поводът да влезе в дома й, били красивите цветя на балкона на бабата от който врачката поискала няколко стръка.

Последната жертва на такъв обир е 84-годишна димитровградчанка, която олекна с 1200 лева. Жената пуснала в дома си на улица „Любен Каравелов” в Димитровград непозната жена, за да й врачува. Доволна от врачуването бабата изпратила неканената гостенка, а малко след това установила липсата на парите, които къта за погребение. По случая е образувано досъдебно производство, съобщиха от МВР - Хасково.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари