Володимир Зеленски с историческо обръщение към британските депутати

1
Зеленски сравни войната с Русия с усилията на Великобритания през Втората световна война
Зеленски сравни войната с Русия с усилията на Великобритания през Втората световна война Видео: Sky News

Украинският президент Володимир Зеленски прави историческо обръщение към британските депутати в Камарата на общините

За пръв път чуждестранен лидер говори директно пред депутатите в залата. От своя страна присъстващите аплодираха на крака украинския държавен глава, предаде NOVA

"Няма да се предадем, няма да загубим", заяви той.  От своя страна присъстващите аплодираха на крака украинския държавен глава, пише Sky News.

Зеленски сравни войната с Русия с усилията на Великобритания през Втората световна война. Той коментира загиналите деца в конфликта в Украйна. „Това са децата, които можеха да живеят. Но тези хора ни ги отнеха”, подчерта президентът.

Пред британските депутати държавният глава обясни как се развива войната, като заяви, че в цялата страна се водят постоянни обстрели. Той обаче беше категоричен: „Това не ни пречупи”.

Пред депутатите Зеленски спомена нападението срещу най-голямата атомна електроцентрала в Европа и срещата на НАТО, която не завърши така, както Украйна се надяваше. Според него алиансът „не функционира правилно”, визирайки неуспеха му да постигне съгласие за въвеждане на забранена за полети зона.

Президентът заяви, че въпросът за Украйна сега е „да бъде или да не бъде” - и в продължение на 13 дни „този въпрос можеше да бъде зададен, но сега мога да ви дам категоричен отговор - да, да бъде”.

„Бих искал да ви припомня думите, които Обединеното кралство вече е чувало и които са отново важни”, каза той преди да перифразира Чърчил. „Няма да се предадем и няма да загубим, ще се борим докрай, в морето и във въздуха, ще продължим да се борим за нашата земя, независимо от цената”.

Зеленски поиска от Борис Джонсън да засили натиска върху Русия с допълнителни санкции и да я признае за „терористична държава”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    1
    SB
    Мръсен геЙ .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари