Володимир Зеленски отхвърли сделка с Русия за територии

0
Украинският е убеден, че украинските сили могат да продължават да се съпротивляват на настъплението на Русия
Украинският е убеден, че украинските сили могат да продължават да се съпротивляват на настъплението на Русия Снимка: Facebook

Украинският е убеден, че украинските сили могат да продължават да се съпротивляват на настъплението на Русия

В интервю за Би Би Си за първата годишнина от пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна Зеленски предупреди, че отстъпването на земя ще означава Русия "да продължава да се завръща", докато предоставянето на оръжия от Запада би приближило мира. Той допълни, че прогнозираната пролетна офанзива на руската армия вече е започнала, предаде БНР.

Зеленски обаче е убеден, че украинските сили могат да продължават да се съпротивляват на настъплението на Русия и да успеят от своя страна да започнат контраофанзива, повтаряйки призивите си за повече военна помощ от Запада.

"Разбира се, че модерните оръжия ускоряват постигането на мир. Оръжията са единствения език, който Русия разбира“, посочи украинският президент пред Би Би Си.

Володимир Зеленски обърна внимание и на заплахата на лидера на Беларус Александър Лукашенско да води война редом с руските войски от своята територия, ако дори и един украински войник пресече границата. Той изрази надежда, че Беларус няма да се присъедини към войната, но изтъкна, че да се позволи на Русия отново да използва Беларус като плацдарм за нападение би било огромна грешка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    4
    Sтанко
    Докато ти обръща внимание света, няма да спреш да ни тормозиш и да се правиш на герой! Забрави как мечеше за помощ и сменяше памперса на 15 минути. Като ти предлагат - договаряй се, че ни писна да ни занимават с теб!
  • 5
    3
    Sтанко
    Ееее, тоя не го бяхте давали отдавна!!! За миг си бях помислил, че сме сменили убежденията, ама явно няма да е толкова лесно. Човека (маймуната в зелено) е за психиатрия, ама не знам какво да кажа, за тия дето го подкрепят и с лека ръка изливат в канала...
  • 6
    2
    123
    нагла укронацистка свиня. нека си говори. нека Русия чрез него обезкърви десетки икономики. явно така трябва да се случат нещата.
  • 14
    1
    почна да ми писва
    на тоя му плащаме харчовете в държавата, пълним го с оръжие, а той ненаситен! абе аланкоолу, ако спрат паричките, две седмици издържаш ли?!?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари