Волен Сидеров е готов да се коалира с ГЕРБ?

0
Говори се, че Волен Сидеров също е готов за летящ старт към управлението на страната
Говори се, че Волен Сидеров също е готов за летящ старт към управлението на страната

Христо Ковачки търси спешна среща с премиера Бойко Борисов, научи ексклузивно BIG5.BG.

Желанието на олигарха било да намести партията си Български демократичен център (БДЦ) в управлението на страната. Минути след подадената оставка на вицепремиера и социален министър Ивайло Калфин и оттеглянето на АБВ от коалицията с управляващата ГЕРБ, Ковачки светкавично е задвижил контактите си за среща с Бойко Борисов. Той иска да се договори с премиера и БДЦ да заеме освободеното от АБВ място в управлението на държавата.

Олигархът имал и лични амбиции за неговата първа братовчедка - Красимира Ангелова Ковачка, която е предеседател на парламентарната група на БДЦ. Амбицията на енергийния бос била да пробута кръвната си роднина на мястото на подалия оставка Ивайло Калфин. Самата Красимира пък тръпнела в очакване да оглави социалното министерство. Засега обаче не е ясно колко са силни козовете на Ковачки, за да издигне Ангелова и до вицепремиерския пост.

Министерството на труда и социалната политика е едно от най-големите, тежки и рискови ведомства, но затова пък разпределя огромни финансови ресурси от държавния бюджет и от еврофондовете - ОП "Развитие на човешките ресурси". По-рано днес Ивайло Калфин в тон с оттеглянето на АБВ хвърли оставката, а вторият в партията Румен Петков призна, че отцепниците от БСП сменят курса.

В същото време източници на BIG5.BG съобщиха, че златният пръст,  дал зелената светлина на управлението на кабинета "Пламен Орешарски", Волен Сидеров също е готов за летящ старт към управлението на страната. Лидерът на "Атака" изпратил чрез емисари хабер до Бойко Борисов за среща и нишан, че той и парламентарната му група са готови да заемат мястото на АБВ в управлението. Играта на Сидеров обаче е събудила зверската опозиционна реакция в ПФ, който са нож с атакистите и лидера им. По рано днес ПФ се срещна с ГЕРБ за промените в ИК.

Борисов никога няма да прости пръсчето на Волен Сидеров и шансовете му са нулеви, дори за среща, коментираха политически анализатори.

Източник: BIG5
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари