Волейболните таланти на България ще играят за европейската титла

0
Осем победи от осем мача за юношите ни до 17 години
Осем победи от осем мача за юношите ни до 17 години Снимка: Bulgarian Volleyball Federation / Фейсбук

Осем победи от осем мача за юношите ни до 17 години

Националният отбор на България по волейбол за юноши до 17 години се класира на финала на европейското първенство в Черна гора.

В полуфиналите младите български волейболисти надиграха Испания с 3:0 (25:20, 25:22, 25:21) и в неделя ще играят за златния медал срещу победителя от двойката между Италия и Белгия, информира БТА.

Състезателите на старши треньора Десислава Величкова спечелиха без големи затруднения първия и третия гейм, през които имаха солиден аванс в по-голямата част. Българите обаче трябваше да покажат страхотна воля във втория гейм, в който обърнаха от 16:21 до 25:22.

Най-резултатен за националите бе Петьо Иванов с 19 точки, като седем от тях дойдоха от блокада. Още 10 точки добави Жасмин Величков, а с осем приключи Константин Манолев.

За Испания с 16 точки завърши Сесар Камачо.

С победата над Испания България вече има осем успеха в осем мача в Подгорица и геймово съотношение от 24:1.

За България това е второ класиране на финал в тази възрастова група. През 2019 година воденият тогава от Мартин Стоев тим отстъпи на Франция във финала на европейското първенство в София.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари