България се прости с Евроволей

0
"Лъвовете" дадоха всичко от себе си, но Франция се оказа голямо предизвикателство
"Лъвовете" дадоха всичко от себе си, но Франция се оказа голямо предизвикателство Снимка: Българската федерация по волейбол

"Лъвовете" дадоха всичко от себе си, но Франция се оказа голямо предизвикателство

България отпадна от Европейското първенство. Олимпийският шампион Франция победи нашите с 3:0 (25:21, 25:21, 25:15) в Двореца на културата и спорта във Варна. Осминафиналът се превърна в пореден голям празник за трибуните. Отново нямаше празно места в залата. Никога досега на организирано от България първенство не е имало толкова много продадени билети, съобщиха от Българската федерация по волейбол.

Във ВИП-ложата седна Ренато Арена, вицепрезидентът на Европейската конфедерация CEV. До него беше Любомир Ганев, президент на Българската федерация и член на борда на CEV.

Воденият от Пламен Константинов тим се противопостави много на големия фаворит през първия гейм. В него дълго водихме, но накрая не издържахме. Така за тази година пред националите остава участието на олимпийската квалификация в Китай.

Двубоят започна с едноминутно мълчание в памет на загиналите от природните бедствия в югоизточна България. Под бурните аплодисменти на залата и скандиранията „Българи юнаци“ първата точка беше на сметката на Цветан Соколов. Капитанът застана на началния удар, а Алекс Николов и Алекс Грозданов „хванаха“ с блокадата си френската атака – 2:0. „Петлите“ не закъсняха да нанесат своя удар и обърнаха резултата – 3:2. Николов изравни с мощна атака.

Заредиха се равенства с доста грешки от начален удар. Както и срещу Словения, много категоричен в началото беше Соколов. Направихме пак пробив благодарение на ас на Мартин Атанасов – 8:6. А след него блокадата на Соколов бе непробиваема. Най-голямата разлика в мача беше на лице – 9:6. Франция спря серията ни с видео повторение и стигна до 10:11. Гостите изравниха с ас за 12:12. Чудесна изява на Атанасов ни донесе нов пробив при 16:14. Нашите държаха преднината до 19:17, когато Франция изравни. Два пъти поред на блокада бе „хванат“ Соколов и преднината стана за „петлите“ – 20:19. Стана лошо – Франция направи четвърта поредна точка от ас.

Скандална ситуация се получи при 21:20. Тогава реферът даде точка за България, но след бурен протест на гостите промени решението си и накара да пребием началния удар. Този момент се превърна и в точка на пречупване. След като започнахме толкова добре, накрая на гейма се пропукахме. Преднината на гостите стигна 23:20. Частта завърши при 25:21 за съперника.

Вторият гейм започна с дълго разиграване и точка за Франция. Това не беше най-лошото. Точката се превърна в серия - 4:0.Твърде рано нещата изглеждаха безнадеждни – 8:1.Успяхме да намалим пасива до 5:10, но след това точките се заредиха по равно в двете посоки. Това не беше по наш вкус. Дълго време нито Франция увеличи преднината си, нито ние я скъсихме. Резултатът намаля до 15:18 в средата на гейма и публиката пак изригна във вулкан от емоции. Надеждата продължаваше да живее. Преднината на гостите стана само 23:21, но краят на гейма приближаваше. Тогава „петлите“ направиха 24-а точка. Още при първия геймбол направиха 2:0 – отново 25:21.

Първи пробив в третата част направиха французите – 4:2. За съжаление не само не изравнихме, а изостанахме с 3:10. Не успявахме да повторим представянето си от мача със Словения и минутите ни на Европейското първенство изтичаха. Играта се поизравни, но разликата в точките не намаляваше. Французите атакуваха разнообразно и успешно, което определено ни затрудняваше. Всичко реално завърши, когато България изостана с 11:20. Европейското първенство приключи за нас при 15:25.

В другия осминафинал по-рано днес във Варна щастието се усмихна на Румъния – 3:2 над Хърватия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари