Водният Ад от първо лице: Един мъж поиска да му помогнем, но водата го отнесе

0
Очевидци на бедствието разказват за хора, завлечени от водата
Очевидци на бедствието разказват за хора, завлечени от водата Снимка: Bulgaria ON AIR

Очевидци на бедствието разказват за хора, завлечени от водата

Тревожна остава ситуацията в района на Южното Черноморие. Премиерът акад. Николай Денков пристигна в Царево и в момента се среща с представители на кризисния щаб, който е сформиран от кмета на Царево - Георги Лапчев.

Засилен е контролът към Царево и местата, където бяха под вода. Дъждът към този момент е спрял, водата се оттича лека-полека.

Ситуацията по Южното Черноморие става критична тази сутрин, след като не спира да вали цяла нощ. Апокалипсисът започва секунди преди да бъдат включени сирените за ранно предупреждение на населението.

"Сирените ги чухме малко преди обед. Според ситуацията е критична от 4-5 часа сутринта. В момента има доста сериозна организация от страна на цялата община, има кризисен щаб и работят по отстраняване на щетите в града Квартал "Василико" в Царево е откъснат от града, след като и двата моста, водещи към квартала са разрушени от водната стихия", разказва Стоян пред Bulgaria ON AIR .

"Единият, който е в самия град и другият, който е към "Нестинарка". Има един-два обходни пътя, но те са кални пътища и едва ли са проходими", допълва той.

Очевидци на стихията в града разказват и за хора, завлечени от водата.

"Видяхме един господин, който идваше, развикахме му се да спре. Той спря до джипа и му казахме да хвърли чадъра и да се държи с две ръце, да извикаме пожарна да го спасят, но просто водата го отнесе, не можахме да го спасим", обясни Биляна, която е станала очевидец на случката.

Пътищата в района са затворени заради преливащите реки в района. "Това е пътят Фазаново-Царево, досега не съм го виждал така, направо е страшно, някакъв ад", каза друг очевидец.

Блокирана се оказва и актрисата Силвия Петкова. "Намирам се в Синеморец, където съм блокирана, защото е обявено бедствено положение. Тук наистина от 20 часа не е спирало да вали, но все пак при мен ситуацията е по-добра от Царево и Ахтопол. Вярвам, че екипите за бързо реагиране ще отпушат пътя скоро и всички ние, които бедстваме тук ще се справим някак си", коментира актрисата.

В Лозенец улиците са под вода, много къщи за гости и хотели, които са на плажа, са наводнени. Има завлечени коли, а хората с подръчни материали строят диги в опит да спрат водната стихия.

А на къмпингите "Арапя" и "Нестинарка" коли и каравани бяха отнесени в морето. Пътищата и към двата плажа са наводнени, а хората остават блокирани на покривите на къщите и караваните.

Кметът на Царево обяви, че утре 6 септември ще има необходимост от доброволци. Всички, които искат на празника на съединението да дойдат и да се включат, могат да го направят, за да може по-бързо Царево и всички общината да се съвземат след този воден кошмар. Хотелите, които са на територията на община Бургас и района на Царево са напълно готови да приютят всички онези, които няма къде да отседнат, напълно безвъзмездно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари