Води се ожесточена мръсна война!

0
Политическата криза у нас навлезе в нова фаза
Политическата криза у нас навлезе в нова фаза

Политическата криза у нас навлезе в нова фаза

Размахването на компромати е нещо, което сме виждали в миналото и къде е новият морал, казва Христо Панчугов

Политическата криза у нас навлезе в нова фаза. Какво следва след разцеплението в ИТН, за bTV Новините коментираха политолозите Христо Панчугов и Петър Чолаков.

„Мен ме изненадат поведението на политиците, които изведнъж намират в себе си катарзис. Пресконференцията днес на министъра, който в прав текст каза, че досега е прикривал Слави Трифонов във всичко и повече не може да търпи, щото мафията е превзел. „Има такъв народ“, а това е класическо поведение, в което нали не харесваме схемата, в която не участваме. Големият въпрос беше докога ще продължи това прикриване. кога осъзнаха, че има принципен проблем - когато правиха партията, когато бяха министри или когато спряха да бъдат министри и каква ще е наградата за това, тоест дали ще видим една нова министерска позиция за този човек, след като е намерил в себе си този катарзис. Стои несериозно най-вече защото се говори за принципи. Крайно време е между другото и „Продължаваме промяната“, и тези, които напускат „Има такъв народ“, да кажат кой е принципът, за да знаем и ние да можем да се ориентираме“, заяви Панчугов.

Снимка: bTV

„Тече доста мръсна война. Тя беше студена война тези 6 месеца. Сега премина в ожесточена мръсна война, при която се замерят и „Продължаваме промяната“, и „Има такъв народ“. Според мен ще си навредят взаимно. Няма да има някой, който да спечели от това замерване и вероятно и електорално също няма да им се отрази особено добре. Не бих искал даже да влизам в детайли. За разбирам, че за аудиторията това е интересно кой какво казал кой колко бил корумпиран и така нататък. Но все пак в крайна сметка. Въпросът е да се привлекат нови гласове. Как ще привлечеш нови гласове, когато непрекъснато се постави себе си, но скоро си партньори в един негативен контекст?“, коментира Чолаков.

„Това обаче ще доведе ли до така до постигането на мнозинство е до стабилно правителство излизане от кризата няма да реши проблема на сегашните управляващи, включително с тези нови депутати, които си взеха, както се казва. Защото това е един крайно неустойчива конструкция. Сега съжалявам за примера, който ще дам - който е предал, ще предаде пак. Сега нали има някаква изгода, която виждат явно да работят с „Продължаваме промяната“. Следващият момент могат да намерят да видят изгода в нещо друго, така че самата конструкция не мисля, че ще бъде особено устойчива и да ви кажа краткият вариант, разбира се на анализа, че нямаме много време. Наесен ще се избира между Борислав и Костадинов, това е положението“, каза Чолаков.

"Размахването на компромати като записи е нещо, което сме виждали в миналото и къде е новият морал, който се обещаваше", посочи Панчугов, според когото от случващото се печелят само антисистемните партии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    3
    Тоя е наглец!
    Госопдине Панчугов, нищо се слагаш за адвокат на чалгарската сбирщина на учиндолския инвалид, не е важно кога идва катарзиса, важното е все някога да дойде! Да, позорно е, да си депутат на сглобената в сараите и в Банкя сбирщина на Учиндолския инвалид, а Хаджи Тошко да те псува, да се държи с теб като с добитък и да ти нарежда как да гласуваш! Да, вече е ясно, че чалгарската сбирщина на учиндолския инвалид е бизнес проект на сарайско-банкянската мафия! Сактият учиндолски чалгар, дето не може без чужда помощ да си помести задника от дивана, та Метевата му слугиня, Хаджи Тошко и джебчията Балабана тичат да му сменят памперсите и да го влачат в тоалетна, се оказа измамник, много коварен, много двуличен измамник и лъжец от най-висока класа! Еднолично е назначавал министри, особено Гроздю, който пък веднага поиска още милиарди да се платят на сарайските и сикаджийски фирми, които вече бяха откраднали от "магистралите" на сикаджийската мутра милиарди! Едни милиони заминали за Дубай, други потънали в чекмедежета, в банки на екзотични острови, а други изнесени в чували от банката, на която чалгарският кандидат за управител на БНБ - ефенди Каримански, е бил шеф! Да не говорим за чудовищния грабеж на "Капитан Андреево"! Един милиард на година, българи! Един милиард на година е прибирала фирмата, опасно близка до Таки - ортак на учиндолския инвалид - мутри на Таки по едно време го охраняваха, нали?! Слава Богу! Провали се поредният зловещ проект на мафията, която така безнаказано се вихреше в нещастната ни държава по време на управлението на баш мафиота и престъпник от подземния свят - сикаджийска мутра от Банкя! Колко ниско падна Славчу, колко позорно беше падението му! Слугуването му на мафията е престъпление, да, а националното му предателство чрез сарайския си началник да продаде България на кремълския злодей и масов убиец?! А сабатажа на депутатите му при нееднократните опити на правителството да реформира ДАНС, другите служби и да отстрани Каскета?! А толкова жалките му, лъжливи и смешни оправдания, че "изтегля" министрите си заради Македония?! А помощта, която му оказа джебчията Балабана, като поне десет пъти досега развя по телевизиите някаква бележка, която открадна, пребърквайки джоба на Кирил Петков?! А целият им позор досега, лъжите, измамите, простащината им, непоръбеното самочувствия на учиндолския инвалид, въобразило си, горкото нищожество, че от дивана ще управлява България?!
  • 3
    2
    Ково 82
    Ами то мизерници каква война да водят, мизерна ще е!
  • 8
    1
    Попринцип
    не харесвам Слави. Но в случая е абсолютно прав. Това, което се случва е ПОДМЯНА на вота на избирателя.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари