Внимание: Повишена опасност от лавини в планините

1
Вижте за какво трябва да се внимава
Вижте за какво трябва да се внимава Видео: NOVA

Вижте за какво трябва да се внимава

Има предпоставки за повишена лавинна опасност в планините. За това предупреди в ефира на „Събуди се” по NOVA Анди Балевски от Българската лавинна асоциация.

По думите му макар зимата у нас да позакъсня в планините над 1800 метра височина има ледени пасажи, които стоят под снега и създават опасност от свличане на сняг.

"Имаше един метър неулегнал сняг. Но имаше дълъг сух период и този сняг се стопи и улегна. За неподготвени хора планината не е особено приятно място. И подготвените трябва да са особено внимателни и да си подбират маршрутите. Дори, когато дойдат големите снегове, спойката между леда и новия сняг не е особено благоприятна, затова трябва много да се внимава”, посочи Балевски.

Той обаче уточни, че има добри условия за хората, практикуващи зимни спортове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари