Властта обеща да спаси летния сезон, но резултатът клони към нула

0
Хотелиери в „Слънчев бряг“ обявиха, че са излъгани
Хотелиери в „Слънчев бряг“ обявиха, че са излъгани Видео: bTV

Хотелиери в „Слънчев бряг“ обявиха, че са излъгани

Широко рекламираните ваучери за почивка, с които трябваше да бъде спасен... българският туризъм през този летен сезон, се оказаха само... добро пожелание. 

„Това е поредното пунтамарене на правителството“, коментира хотелиерът Янко Парушев, който признава, че се е надявал на български гости именно с помощта на широко рекламираната за пред медиите програма, предаде bTV.

Ваучерите бяха обявени като една от спасителните мерки за справяне с кризата.

„Ще се прилага използването на талони или купони, познати със звучната българска дума „ваучери“ за туризма с конкретно предназначение към туристическите услуги. Ако нещата се развият по-неблагоприятно, това може да стане август, но така или иначе ние ще бъдем готови да предоставим тези ваучери в началото на този сезон“, обяви в началото на май Валери Симеонов от управляващите „Обединени патриоти“.

Сезонът вече е към края си и хотелиерите решили да си потърсят обещаното, като изпратили запитване, отговорът от Министерство на туризма пристигнал на 10-ти август. В него пише, че сумата на ваучерите е редуцирана от 400 на 210 лева и такива ще получат само работещите на първа линия в борбата с COVID-19.

„Имаше една прекрасна идея за раздаване на ваучери, за нещастие тази идея беше редуцирана, първо беше за всички, след това да се дават ваучери само на хората от първа линия, след това спря да се говори“, коментира председателят на УС на Съюза на собствениците в „Слънчев бряг“.

По думите му някъде около 70% от хотелите в най-големия ни курорт изобщо не са отваряли, а останалите доскоро са имали едва 20-30% натовареност.

Хотелиерът Янко Парушев обобщава: „Помощта е хубаво нещо, когато дойде навреме“.

Сезонът тук е към своя край.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари