Владимир Путин: Западът е загубил връзката си с реалността

1
Мисията на Русия е да изгради нов свят, заяви руският президент
Мисията на Русия е да изгради нов свят, заяви руският президент Снимка: © РИА Новости / Сергей Гунеев

Мисията на Русия е да изгради нов свят, заяви руският президент

Руският президент Владимир Путин произнесе днес реч на годишната среща на международния дискусионен клуб "Валдай", предадоха световните новинарски агенции, цитирани от БТА.

В речта си Путин за пореден път изрази тезата си, че Русия не е започнала войната в Украйна, а се опитва да ѝ сложи край със своята "специална военна операция".

Руският лидер обвини Запада, че е предизвикал войната и че е загубил връзката си с действителността.

"Историята на Запада всъщност е хроника на една безкрайната експанзия. Западното влияние в света представлява огромна военно-финансова пирамида", изтъкна Владимир Путин.

Президентът увери в участниците във форума, че мисията на Русия е да "изгради нов свят".

"Трайният мир ще бъде установен само когато всички се почувстват в безопасност, когато осъзнаят, че мнението им се зачита и че в света има равновесие, когато никой вече не може да принуди другите да живеят така, както иска хегемонът", каза Путин.

Руският лидер коментира и как според него се отразява войната срещу Украйна на руската икономика. Той каза, че икономиката на Русия може да се справи с военните разходи, въпреки че е изправена пред някои предизвикателства. Според Путин всички проблеми, свързани със западните санкции срещу Москва, вече са преодолени.

В отговор на въпрос на един от участниците в срещата, Путин каза, че Русия е заинтересована от развитието на нови логистични маршрути заедно с Китай, но подчерта, че сътрудничеството на Москва с Пекин не е насочено срещу трети страни.

Що се отнася до сферата на отбраната, Путин съобщи в хода на дискусията, че Русия е провела успешно изпитание на нова мощна стратегическа ракета. Става дума за крилатата ракета "Буревестник", която може да пренася ядрени бойни глави и която потенциално може да поразява цели, намиращи се на хиляди километри разстояние от мястото на изстрелването ѝ.

В отговор на въпрос на руския анализатор Сергей Караганов, който се застъпва за промяна на ядрената доктрина на Русия, Путин каза: "Просто не виждам нужда от това".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари