Владимир Путин възстановява ордена "Майка - героиня"

1
Руският президент поиска рускините да раждат минимум по 10 деца
Руският президент поиска рускините да раждат минимум по 10 деца Снимка: ТАСС

Руският президент поиска рускините да раждат минимум по 10 деца

Владимир Путин предлага на майките пари и почетен орден, за да раждат повече деца на фона на ниската раждаемост в страната.

Стопанинът на Кремъл е готов да възстанови и отличието "Майка - героиня", учредено при управлението на Сталин през 1944 г. и дадено над 400 000 жени до разпадането на СССР през 1991 г.

По силата на президентски указ, издаден в понеделник, "всяка майка, която е гражданин на Руската федерация, е родила и отгледала най-малко десет деца, ѝ се полага еднократна финансова помощ от 1 милион рубли."

Условието е останалите 9 деца да са живи. Изключение ще бъде правено за майки, чиито деца са изчезнали или загинали в защита на Родината или в резултат от изпълнението на военна служба или граждански дълг.

Очаква се орденът "Майка-героиня" да бъде поставен сред най-високите държавни отличия в страната, редом до "Герой на Русия" и "Герой на труда", отбелязва Нюзуик.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    1
    любопитен
    Горките майки, явно джуджето-диктатор му трябва свежа кръв да провежда своите окупационни войни. Направо ги превръща в крави, да раждат по 10 деца. Тежко и горко на Русия. А той явно се смята за вечен, да е все още президент когато тези деца станат готови за армия или да раждат бъдещи войници
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари