Владимир Путин: Русия ще се бори за интересите си докрай

4
Руският президент заяви, че няма интерес от разширяване на войната в Украйна
Руският президент заяви, че няма интерес от разширяване на войната в Украйна Снимка: Владимир Путин / Вконтакте

Руският президент заяви, че няма интерес от разширяване на войната в Украйна

Русия ще се бори за интересите си докрай, но няма интерес от разширяване на войната в Украйна към други държави като Полша и Латвия. Това заяви президентът Владимир Путин в интервю с бившия журналист от „Фокс Нюз” Тъкър Карлсън.

Интервюто е първото на Путин със западен журналист от началото на войната през 2022 г., съобщи NOVA.

Руският президент заяви, че западните лидери са осъзнали, че е невъзможно да нанесат стратегическо поражение на Русия и се чудят какво да правят по-нататък.

„Досега се вдигаше шум и се крещеше за нанасяне на стратегическо поражение на Русия на бойното поле. Сега явно започват да осъзнават, че това е трудно постижимо, ако изобщо е възможно. Според мен е невъзможно по дефиниция. То никога няма да се случи. Струва ми се, че сега управляващите на Запад също са осъзнали това. Ако е така, ако осъзнаването е настъпило, те трябва да помислят какво да правят по-нататък. Ние сме готови за този диалог”, коментира той.

Владимир Путин повтори добре известните оправдания за инвазията, свързани с историята на Украйна, изрази съжаление за разпадането на Съветския съюз и разширяването на НАТО и отново подчерта, че в Украйна има неонацисти. Според него Русия не е нападала Украйна, а просто е реагирала на заплахите за националната си сигурност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари