Владимир Путин: Русия ще допусне износа на украинско зърно

1
Москва обаче има изискване - украинските сили да разминират Черно море
Москва обаче има изискване - украинските сили да разминират Черно море Снимка: ТАСС

Москва обаче има изискване - украинските сили да разминират Черно море

В 101-ия ден от войната в Украйна - Киев съобщава, че си е върнал контрола на 20% от превзетите територии в Северодонецк.

В най-големия град в Луганска област продължават да се водят ожесточени сражения между руски и украински части. Междувременно руският президент Владимир Путин заяви, че Москва ще допусне износа на украинско жито. Русия обаче има изискване - украинските сили да разминират Черно море, в замяна на което достъпът до окупираните пристанища да стане възможен.

"Няма проблем с изхода на зърно от Украйна. Пристанищата в Мариупол и Бердянск са под наш контрол. Имаме готовност да съдействаме за износ на украинско зърно от тези пристанища. Ще гарантираме, че това ще стане безопасно и ще разрешим на чуждестранни плавателни съдове да достигнат до пристанищата", каза руският президент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари