Владимир Иванов: Веригите могат да вкарат и 200 продукта в "малката потребителска кошница"

1
Дали в кошницата да има стоки от първа необходимост е игра на добра воля, заяви Иванов
Дали в кошницата да има стоки от първа необходимост е игра на добра воля, заяви Иванов Снимка: БНТ

Дали в кошницата да има стоки от първа необходимост е игра на добра воля, заяви Иванов

"Игри на добра воля" е изборът на веригите какво да включат в "малката потребителска кошница" , заяви Владимир Иванов - председател на Държавната комисия по стокови борси и тържища, предава БНТ.

На въпроса защо в "потребителската кошница" има продукти не от първа необходимост, Владимир Иванов каза, че хранителните вериги "могат да вкарат по избор повече от тези 16 задължителни храни".

"Могат да вкарат и двеста продукта, ако желаят, тъй като мярката е доброволна и е на свободно договаряне. Игри на добра воля. Това не е репресия за упражняване на влияние върху пазара, а упражнявано въздействие, за да може да се направи по-добър сблъсък между търсене и предлагане"

"Мярката "Достъпно за вас" не показва равнища, не е мярка за борба с инфлацията, а е мярка да достави определена кошница на възможно най-ниски цени, формирани по пазарен начин", това заяви Владимир Иванов - председател на Държавната комисия по стокови борси и тържища.

"Борбата с инфлацията може да се води със структурни мерки в дългосрочен аспект. Мярката има за цел репутационният риск да усили конкурентното равнище и на добра воля да се достави продукт, пак казвам, формиран на свободно пазарно пазарно взаимодейстие на възможно най-ниска пазарна цена", посочи председателят на Държавната комисия по стокови борси и тържища.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    Абдал Демократович
    Вижте го тоя на днимката, какъв плазмодий е!
  • 1
    4
    Изпращайте
    Жалко е, че в малката потребителска кошница не се слагат кюлчета и пачки по 500 евро...
  • -2
    3
    Росен Гацов
    Къде си тръгнал да правиш, плиткоумни умозаключение, бе, русЯнски селяндурин от Кошарна. ДЕПМ и на тебе...
  • 2
    2
    Дядо Росене!
    По цял ден висиш в сайт и не пропускаш да заплашиш с екзекуция всичко живо, независимо за какво се говори в материала. Явно вече оная с косата ти се явява редовно и те призовава, че да си толкова обсебен и зъл. Пък може наистина да ти е време, че да се отърват и нещастните ти роднини от тебе.
  • -1
    1
    Росен Гацов
    Уповаваме се на добрата воля на Кауфланд. Хахахахаха. Мръсни утрепки. Бесилка ви е малко, на иване на кол на такива подлоги. Взема десетки хиляди на месец държавни пари от заплати, бонуси и рушвети, а говори за "добра воля". Хахаха. СМЪРТ!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари