Вижте защо милионерите носят едно и също всеки ден

0
Новата мода е гардероб - капсула
Новата мода е гардероб - капсула

Въпреки непрестанното развитие на модната индустрия, напоследък популярност набира т. нар гардероб - капсула, в който има само основните 10-15 неща.

Тази линия е адресирана към най-богатите и успешни хора.

Предимствата:

1. По-малко решения

Колкото повече е изборът, толкова повече решения трябва да се вземат, а това води до загуба на време и по-лошо качество. Това мнение се споделя от основателя на Facebook Марк Цукерберг.

За хората, които всеки ден трябва да вземат важни решения по време на работа си, премахване дори и най-незначителния елемент, както изборът сутрин какво да се облече, освобождава повече време и пространство в съзнанието за други мисли.

2. По-малко загуба на време

Ние дори и нямаме представа колко време отделяме за избора на дрехи, докато не се откажем от това. Преди пет години в Москва е направен експеримент под наслов "333". В течение на 3 месеца всеки един от доброволците е разполагал само 33 дрехи, които е можел да носи. Изводът от теста, е че всеки един от участниците е потвърдил, че е започнал сутрин да пести време и е готов за работа по-бързо.

3. По-малко стрес

Артдиректорът Матилд Кал от Ню Йорк коментира, че като се придържа към идеята за гардероба - капсула, повече не й се налага да мисли как изглежда в различните часове на деня и обстановката, в която се озовава.

"Вече не мисля, дали това не е твърде формално, дали деколтето ми не е твърде отворено, дали съм подходящо облечена, за да се появя в метрото", казва тя. Кал се е спряла на едно облекло, вече носи само бели ризи и черни копринени панталони, класика и универсалност, и така отпада нуждата от постоянно безпокойство.

4. По-малко загуба на енергия

Към тази идея се придържа Кристофър Нолан, известен филмов режисьор. Той отбелязва, че големият гардероб, изисква голяма енергия, не само за избора на дрехи, но също така и за по-нататъшната му поддръжка, подредба и накрая енергия, за да се направи избор, да се намерят, комбинират и облекат едни дрехи. Успешните хора не искат да хабят енергия за такива незначителни неща, тя им е нужна за друго. Ето защо големият гардероб им е излишен. 

5. По-малко, но по-добро

Големият гардероб, не означава непременно, че вие ​​носите всичко, което има в него, нужни са ви само няколко неща, но директно адресирани за вас. "Да имаш голям гардероб не е повод за гордост, то е като да влезеш в магазин за евтини стоки - има от всичко по много, но като погледнеш реално, това са само боклуци. А гардеробът - капсула е като скъп ресторант - менюто е скромно, но знаеш, че качеството е гарантирано", обяснява млада майка.

6. Култов статус

Писателят Алис Грегори от Ню Йорк, казва: "Да се носи едно и също нещо всеки ден - това е култ.

Това е достъпен и лесен начин да се чувства известна. Носенето на един и същи костюм показва степента на вашата зрялост и стабилност и ги превръща в постоянна величина.

Поради същата причина героите в детски книги са винаги едни и същи - затова те са пример за подражание и постоянна и надеждна".

7. По-ниски разходи

Честно казано, в нашите гардероби има много неща, които ние никога не слагаме. И сега, нека погледнем етикетите и да сборуваме, сумата ще ни изненада.

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари