Вижте самоуправляемата Tesla Model S

0
Моделът Model S придобива полу-автономни характеристики, докосващи мечтите на бъдещите поколения
Моделът Model S придобива полу-автономни характеристики, докосващи мечтите на бъдещите поколения

Системите за автономно управление на автомобилите чукат на вратата, а някои производители вече им позволяват и да направят първата крачка през прага на еволюцията. И едва ли някой ще се изненада, че една от компаниите е Tesla, която в последните години направо се изстреля в бъдещето с новаторските си концепции, пише OFFNews.

Още по-забавното е, че американският производител прави това с "ъпдейт" на софтуера си до версия 7.0, сякаш Вашият Windows се обновява с нови драйвъри. Така моделът Model S придобива полу-автономни характеристики, докосващи мечтите на бъдещите поколения.

Движението без намеса (или с минимална намеса) на шофьора се реализира чрез четири модула - камера, ултразвук, радар и GPS. Тези източници на информация осигуряват непрестанното обновяване на информацията за заобикалящата среда, което дава възможност на електрическото бижу да маневрира смело по време на движение, да извършва изпреварвания и да следи дистанцията от останалите участници в движението без намесата на шофьора.

Няколко дни, след като системата "Автопилот" беше представена, екип на колегите от Jalipnik реши да провери достоверността на информацията, предоставена от производителя. Как премина тестът можете да видите във видеото.

Източник: OFFNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари