Вижте магистрала в България и Германия при минус 8 градуса

2
Колаж от снимки, показващи зимната пътна обстановка у нас и в Германия, предизвика бурна дискусия
Колаж от снимки, показващи зимната пътна обстановка у нас и в Германия, предизвика бурна дискусия

Колаж от снимки, показващи зимната пътна обстановка у нас и в Германия, предизвика бурна дискусия.

Има ли ефект от снегопочистването и каква е разликата от работата на немските снегорини и тази на машините у нас, къде отиват парите от винетките и болезнените разлики в данъците - по тези теми спорят потребители в мрежата от снощи, предаде Канал 3.

Потребител с името Адем Гюнел пръв публикува снимката и написа:



"И двете снимки са заснети днес 03.01.2016г.

Екзистенциалният въпрос е: Хората от цената на винетките ли са недоволни или от факта, че нито една институция не си върши работата както трябва?"

Мнозина се ядосаха от видяното и критикуваха повишените такси за винетки, питайки се къде отиват парите им и защо при наличието на две големи магистрали не се правят повече усилия за почистването им. Други пък не се съгласиха с критиките - сред тях бяха и българи, живущи в Германия, които намекнаха, че фотосът е манипулативен, тъй като в Хамбург валял съвсем слаб сняг за разлика от снеговалежите у нас, които затрудниха движението в цялата страна. 

Ето и част от мненията:

"Никой не може да ме убеди, че България като страна с четири транс-европейски коридора не може да си поддържа и почиства пътищата само от таксите на транзитно преминаващите МПС. Просто мафията се е сраснала с държавата в галактически мащаб."

"И в Германия съм бил на непочистени магистрали. Четири часа нямаше никой да чисти. wink emoticon Разликата, е че само в България го приемаме като драма. В Холандия 2010, като дойдох беше зверска зима. В профила ми има снимки може да ги видиш, как в 12 на обяд никой не чистеше и спряха градския транспорт даже. Обаче пък велоалеите ги излизаха"


"А знаеш ли колко струва поддръжката на 1 километър от немската магистрала, годишно? Там не крадат (по нашия тъп начин). И все пак - намери колко е. Общата дължина на аутобаните е 12 949 километра."

"не знам колко е струвала и не ме интересува, това не е моя работа, Аз очаквам като платя за нещо, да го получа.....сега плащам средно скъпа винетка за 2 магистрали и толкова....и то без добра поддръжка, както се вижда....."

"В Германия, за разлика от повечето заобикалящи я страни, пътни такси и винетки не се заплащат. Пътни такси в Германия заплащат само камиони над 12 тона, като таксата е с електронно отчитане."

"Помня 2003-та година минах през Австрия с подобна снежна покривка, снегът беше около пътя, самия път беше от полусух до сух асфалт! Това е преди 13 години. Плащаме за вратна пържола, а ни сервират вкиснала леща! За мен отговорът на въпроса е - никой няма да врещи за цената на винетката, стига пътищата ни да са на поне средно ниво!"

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари