Вижте коя зодия сте според маите

0
Календарът на маите се състои от 18 месеца по 20 дни, вместо познатите ни 12 месеца с 28 - 31 дни
Календарът на маите се състои от 18 месеца по 20 дни, вместо познатите ни 12 месеца с 28 - 31 дни

Искате ли да знаете какво зодиакалният знак на маите говори за вашата личност?

Мезоамериканската или цивилизацията на маите изучава движението на планетите, неговото влияние върху Земята и настроенията на хората, моделите на поведение и черти на личността, пише  Mila.bg

Те подробно регистрират движението на Венера, Слънце, Луна, Юпитер, Марс..., за формиране на астрономически записи, използване от шаманите за гадаене и астрологични цели.

Календарът на маите се състои от 18 месеца по 20 дни, вместо познатите ни 12 месеца с 28 - 31 дни.

Затова имат и повече зодии от обичайните 12. Ето зодиите според астрологията на маите и съответните им характеристики.

Ch'en - 2 януари до 21 януари

Като първи от зодиака, Ch'en представя нощта, което означава, че хората, родени в този период, са нощни птици и са най-продуктивни около 21:00 до 4 часа сутринта.

Всичко, свързано с нощта, е добър символ за тях. Независимо дали това са животни, полускъпоценни камъни като лунния камък или нощното небе, те черпят енергия от тези предмети и същества. Подходящи цветове за хората от тази зодия са тъмносиньо, черно и сребърно, които стимулират въображението и идеите им за проекти.

Yax - 22 януари до 10 февруари

Това е прекрасна зодия. Ако тя е вашият знак, това означава, че сте отворени към света, че сте обичащи и много отдадени на хората около вас, винаги сте готови да помогнете. Избягвате конфронтацията на всяка цена. Вместо това искате спокойствие и мир около себе си и сте много добри в усмиряването на трудни за комуникация хора. Може да донесете много добро на този свят, на вас ви отива ролята на доброволец в благотворителни каузи.

Sak ' - от 11 февруари до 2 март

Били ли сте свидетел на това как някои хора просто стават и си отиват от живота ви, нали? Е, ако сте родени между 11 февруари и 2 март, е твърде вероятно и вие да правите това. Чувствате се удобно в собствената си кожа и лесно приемате предизвикателства, защото сте достатъчно уверени в себе си, и не е проблем за вас да загърбвате познатия си начин на съществуване.

Много хора се страхуват да излязат от зоната си на комфорт, но този знак приветства промяната и рисковете. Най-доброто време на деня за тази зодия е ранната сутрин. Вашият символ е жабата, защото това животно лесно се адаптира към водата и към сушата, символизирайки колко гъвкави може да бъдете.

Кеh - 3 март до 22 март

Кеh е свързан с баланса, спокойствието и тишината. Вие сте противници на спорове и скандали и наистина се разстройвате, ако някой наруши хармонията ви.

Въпреки че не сте почитател на разногласията, във вас има огнена страст, която не ви позволява да се оставяте в ръцете на врага, без да се отбранявате, когато се наложи.

Няма нищо лошо в това да отстоявате това, което смятате за правилно.

Мак - от 23 март до 11 април

Родените под знака Мак са тези, които са склонни да объркват хората около тях. Те са по-потайни и не обичат да споделят неща за себе си. Трябва първо много добре да опознаят някого, за да го пуснат в дълбокото на света си.

Обичате да прекарвате време в компания на близки, но често предпочитате да сте сами, за да съберете мислите си и да разсъждавате върху целите, които сте си поставили. Затова се препоръчва да отделите по един час на ден за себе си, независимо дали да гледате любимите си предавания или ще се киснете във ваната.

K'ank'in - 12 април до 1 май

Този знак представлява Слънцето и Земята, което означава, че твърде вероятно сте голям любител на природата и топлото време. Притежавате духовна връзка с кучетата и обожавате да сте около тях, тъй като ви харесват тяхната лоялност и игривост. За вас е много важно да намерите красотата по света, затова не пропускате да фотографирате всичко, което ви се изпречи на пътя. Пътешествайте повече и посещавайте пещери, плажове или ливади, за да уловите изящността им.

Muwan ’ - 2 до 21 май

Този знак е балансиран между огън и вода; следователно гръмотевичните бури са мощни събития за вас заради дъжда и мълниите, които може да ви донесат голяма сила.

За вас е много важно човек да бъде честен. Издигате истината на пиедестал. Не понасяте хора, които се опитват да ви заблудят, за вас лъжците са прозрачни. Ако знаете, че нещо не е наред, ще говорите с другите, за да отстраните проблема. Никога не се страхувате да го направите поради моралните си стандарти.

Обичате да учите нови неща ежедневно и си падате по детективски игри и пъзели.

Pax - 22 май до 10 юни

Хората, родени под този знак, наистина имат късмет поради това, че тяхното духовно животно е ягуарът, което се счита за изключително важно за маите. Силен, грациозен и мъдър, вие сте страхотен лидер, който може да доведе отбора до победа. Важно е да използвате това качество, когато става въпрос за кариерата ви; сближава ви с хората около вас и им помага да постигнат целите си.

Околните се обръщат към вас за съвет. Подготвени и мотивирани, забелязвате целта отдалече и очертавате различни начини да я изпълните.

Kеyab - 11 юни до 30 юни

Ако сте родени под този знак, вашето духовно животно е костенурката, свързана с луната и духовността. Намирате смисъл във всичко, на което се натъквате. Правейки стъпка напред, вие искате да разберете хората около вас и какво ги кара да действат по различни начини. Често си задавате въпроса „Защо?“ и се изкушавате да се потопите по-дълбоко в откриването на скрити послания и смисъла зад дадено поведение.

Наслаждавате се на поезията и изкуството и анализирате чувствата, които те ви носят.

Kumk'u – 1 юли - 20 юли

Знаете ли, че крокодилите оцеляват през мезозойската ера, дори след изчезване на динозаврите, както и на повечето влечуги? Той е вашето духовно животно, което е преминало през оцеляване и адаптация през цялото си съществуване. Започвайки от дъното, то търпеливо си проправя път.

Това е подобно на това как бихте могли да действате в много ситуации. Не сте от онези хора, които очакват всичко да им бъде поднесено на тепсия. Разбирайки, че са необходими усилия, вие сте повече от готови да работите упорито и да изчакате, докато настъпи моментът, за да извлечете ползите. Не сте голям любител на огромните промени, но може лесно да постигнете това, което сте си набелязали.

Wayeb ’ - 21 юли до 25 юли

Времетраенето на тази зодия е само 5 дни. През този много специфичен период маите вярвали, че нещо не е наред и че всичко е неуравновесено. За хората, родени през него, се твърди, че имат връзки с други реалности и духове, които минават покрай земята. Твърде вероятно е да сте много духовни и да се интересувате от отвъдния живот, небето и прераждането.

Pop - 26 юли до 14 август

Това е още един знак, който се отличава с лидерство. Хората, родени през този период, лесно преодоляват проблемите и постигат целите си с лекота. Ако сте шеф или мениджър, вие сте обичани от екипа си заради вашата положителна природа, която винаги е готова да помогне. Мнозина ще ви видят като приятел, независимо дали сте колега, съсед или нов познат.

Земни и лесни, вие винаги сте готови за нови преживявания и показвате на хората как може да се освободят от задръжките си и да се забавляват.

Wo - 15 август до 3 септември

Този знак е много подобен на Ch'en и Sak. Черпи сила от нощния мрак. Вашата зодия има два символа - ягуара и жабата.

Блестящ сте в лидерството, подобно на животното от рода котки, но също така обичате предизвикателствата и сте много адаптивни като земноводното. Харесвате мистерията и винаги искате да откривате нови места.

Опитайте се да излизате на разходки през нощта сами или с кучето си, за да открийте спокойствието и тишината, които нощта може да ви предложи.

Sip - 4 септември до 23 септември

Хората, родени под знака на Sip, са свързани с огъня и въздуха, което ги прави много мощни личности, свързани с гората и конкретно с елена, което е вашето духовно животно.

Нежни и грациозни, имате качества на елените – вие сте чувствителни и понякога уязвими, търсейки мир в живота си. Ако нещо нарушава хармонията в битието ви, например спор, може да избягате от ситуацията, докато сте разстроени, и да се върнете към разрешаването на ситуацията, когато сте готови да го обсъдите спокойни.

Zotz - 24 септември до 13 октомври

Духовните животни на този знак са прилепът и рибата, които са две много различни същества, но умеят да се движат много добре в средата си.

Поради това вашите елементи са въздух и вода, което ви прави много чувствителни и интуитивни към света около вас. Много е трудно да ви заблудят, така че лесно забелязвате лъжците. За другите не е толкова лесно да могат да видят отвъд розовите очила и да открият истинската страна на хората.

Като дълбок характер, винаги мислите за тези около вас и как нещата може да се подобрят, събирайки различни предложения, за да стигнете до решение.

Sek - от 14 октомври до 2 ноември

Този знак е свързан със земята и небето, затова е вероятно да сте очаровани от всичко над вас - съзвездия, планети дори различни духовни реалности.

Като човек, който е много практичен, дори и да сте въвлечени емоционално в дадена ситуация, може да оставите това настрана, за да създадете ефективен план за действие, когато е необходимо.

Ако познавате някой, който е в лоши отношения, но се опитва да покрие пукнатините с оправдания, вие сте някой, който ще му обясни, че липсата на щастие е в основата на проблема, носейки осъзнаване и мъдрост на човека, който се нуждае от тях. Бихте могли да бъдете чудесен съветник или посредник във вашата приятелска компания.

Xul - 3 ноември до 22 ноември

Подобно на K'ank'in, Xul са свързани с духовото животно на Кучето. Тези животни са много популярни сред хората като невероятни спътници, осигуряващи безусловна любов, лоялност и обич, които рядко се предлагат в такава степен от другите животни.

Маите вярвали, че Кучето е ключът към отвъдното, което ще ви преведе през мост към следващия ви живот. Най-вероятно вярвате в прераждането и не се страхувате от смъртта. За вас тя е ново начало.

Yaxk'in' - от 23 ноември до 12 декември

Вие сте свързани с бога на маите на Слънцето, наречен Ах Кин.

Той е бил защитник срещу болести, тъмнина и негативност. Като роден лечител, вие сте изключително полезни за тези около вас. Дори и някой да има лош ден, той се чувства така сякаш може да изтриете отрицателните мисли, циркулираща в мозъка им, и да ги замените с щастливи.

Успявате да успокоите околните, но когато имате проблем, изпадате в паника.

Не забравяйте, че всичко ще е наред и трябва да потърсите съвета на други хора, за да ви убедят, че притесненията всъщност са само в главата ви.

Mol - 13 декември до 1 януари

Това е последният знак в календара на маите, който го прави нещо средно между Стрелец или Козирог. Това е още една зодия, която е свързана духовно с ягуара, което й дава сила в живота. Вие сте в състояние да се отскубнете от трудни ситуации в битието си, превръщайки ги в уроци вместо неуспехи. Ако се изправите пред проблем, това ще ви разстрои, но в края на деня ще излезете по-силна от създалата се ситуация.

Вие сте много духовен индивид и страхотен лидер, от вас става отличен йога учител. Хората около вас се чувстват спокойни и релаксирани. Черпите силата си от дъжда, така че ако имате веранда, седнете там, когато вали, за да чуете прекрасните шумове на природата

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари