Вирус предлага групов секс от ваше име

0
Хората „пипват“ заразата, като кликнат върху интересно клипче, най-често с порно или сензационна новина
Хората „пипват“ заразата, като кликнат върху интересно клипче, най-често с порно или сензационна новина

Профили във Фейсбук се атакуват и превземат от вирус, който поема отдалечен контрол върху компютъра на жертвата, предупредиха ИТ специалисти.

Хората „пипват“ заразата, като кликнат върху интересно клипче, най-често с порно или сензационна новина, споделена от приятел. Понякога виждате съобщение, че трябва да актуализирате Flashplayer-а си или че трябва да разрешите някакво незнайно приложение да получи достъп до профила ви, за да отворите линка.

И в двата случая, ако се съгласите, вирусът превзема акаунта ви, а после и компютъра.

Той разпраща от ваше име покани до приятели да гледат порно или да се включат в групов секс с вас. Ако някой приеме, вместо приятни удоволствия ще получи големи главоболия.

Ако разберете от приятел, че разпращате нецензурни покани във фейсбук, трябва веднага да предприемете действия в три стъпки, съветват ИТ спецовете, поддържащи социалната мрежа:

1. Сменете паролата си за достъп.
Изпратете съобщение на приятелите си да игнорират всякакви странни покани или статуси с порноклипчета.

2. Прегледайте какви приложения (Apps You Use) имат достъп до профила ви и махнете всички, които са ви непознати или съмнителни.

Самите служители на фейсбук неколкократно обясниха, че се опитват сами да ограничат и елиминират зловредните програми. Може да им помогнете, като докладвате на администратора всички порнолинкове, които сте изпратили или получили. Това обаче трябва да стане, след като сте профилактирали профила си с горните стъпки, за да сте сигурни, че атакуващата програма няма да ползва отново името ви.

Ако вирусите са „завзели“ компютъра ви, би трябвало да бъдат уловени и поставени под карантина от вашата антивирусна програма.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари