ВиК: Остава да се довършат само два участъка в Русе

2
Стоян Нейчев: До голяма степен това, което е поставено като цели и задачи по проекта, е изпълнено
Стоян Нейчев: До голяма степен това, което е поставено като цели и задачи по проекта, е изпълнено

Стоян Нейчев: До голяма степен това, което е поставено като цели и задачи по проекта, е изпълнено

Дългоочакваният ремонт на улица "Цар Калоян" в Русе може да започне още през следващата седмица. Това стана ясно днес по време на пресконференция, на която беше представен напредъкът по изпълнението на водния проект на Русе. Той е на стойност над 134 милиона лева и обхваща около 120 километра ВиК мрежи.

До голяма степен това, което е поставено като цели и задачи по проекта, е изпълнено, като остава да се довършат само два участъка в Русе, заяви ръководителят на проекта Стоян Нейчев, цитиран от КИС 13.

По проекта, който е на стойност над 134 милиона лева, са реконструирани или изградени около 120 километра ВиК мрежи. И докато строителството е на финалната права, то по финансовата част на проекта оставали за разплащане 25%.

По проекта има изградена и система за мониторинг, която ще позволи бърза реакция при отстраняване на аварии по мрежата. Изградени са и 13 нови помпени станции.

По отношение на възстановяването на настилките на разкопаните улици, от ВиК заявиха, че има надежда ремонтът на улица "Цар Калоян" да започне още през следващата седмица. Тя ще бъде възстановена съвместно от ВиК дружеството и Общината.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    Ей тъпаци
    Да ви го тура на ВиК то мизерници гнусни натрошихме си колите педали кирливи да еба ваща мама
  • 3
    4
    Някойчо
    Ооо, ще свърши уличния Воден цикъл и дай, Боже, да започне уличния Канализационен цикъл. Затова сляга тук-там. Каналната вода не е под налягане и не се отчита електронно. Намира си път, както си иска. По-скоро, около староградските неотстранени септични ями около новите строежи. След водопроводът на Митхат паша, водопроводът в стария град е от 1910 година. Е, доста изтрая, повече от 100 години. А уличната канализацията на Русе е от 1960 година, поне по нашата улица.
  • 2
    3
    Алооо
    Дунав мост!!!Бързо скрихте предната статия.И вие сте на хранилка. Що не оставите русенци да се насладят на чудните коментари на ,,кадърния" управител.
  • 22
    2
    Ммм
    И да направят основен ремонт на всяко пропадане на всеки един техен изкоп
  • 22
    1
    88
    А дано, че вече ми писна от тях!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари