ВиК - Казанлък с "коледни честитки"

0
Могат ли двама човека да изразходват 50 кубика вода за един месец?
Могат ли двама човека да изразходват 50 кубика вода за един месец? Видео: БГНЕС

Жители на казанлъшкия квартал "Христо Ботев" пропищяха от баснословни сметки за вода, предаде БГНЕС.

За месец октомври те са получили сметки в пъти по-големи от обичайните. За това те обвиняват дружеството ВиК в Казанлък, а от своя страна дружеството обвинява инкасаторката, която е обгрижвала района.

"Винаги сме плащали между 8 и 12 кубика вода за месец, сега ни идва сметка за 50-60 кубика. Това е непосилна сума за нас”, жалва се жителка на квартала. Друг жител недоумява как двама души могат да изразходват толкова вода само за месец.

От ВиК съобщиха, че реален проблем има, но няма да е за сметка на дружеството, тъй като според тях водата е изразходвана, но не е отчетена коректно. Те са уволнили некоректната инкасаторка, която според думите на ръководителя на район Казанлък - Станислав Христов не е изпълнявала коректно задълженията си.

От ВиК са предложили на гражданите да им се разсрочат сметките, но не и да се опростят. Така сега за предимно възрастните хора, които живеят в квартала под гарата, за Коледа и Нова Година на дневен ред няма да са подаръци за внуците, а търсене на начини да си платят задълженията към дружеството. 

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари