Viber стартира функция "Скрити чатове" в България

0
Благодарение на "Скритите чатове" потребителите вече ще имат възможност да скрият определени групови или индивидуални разговори
Благодарение на "Скритите чатове" потребителите вече ще имат възможност да скрият определени групови или индивидуални разговори

Освен бързината на услугите, които Viber предлага на своите потребители, от компанията залагат и на сигурността на личното общуване и предоставят възможността за „Скрити чатове" и цялостно криптиране на комуникацията в мобилното приложение на всяко устройство или платформа.

В България се очаква да стартира функцията цялостно криптиране „от край до край" на общуването във Viber следващата седмица.

Потребителите автоматично ще бъдат защитени с новата функции след като обновят версията на приложението на смартфоните си до най-новата - v6.0 или по-висока, пише economic.bg.

Viber продължава да работи за своето развитие и до момента е успяла да се наложи като една от водещите платформи за комуникация по света, като само в България активните и потребителите достигат до 2.5 млн.

Благодарение на "Скритите чатове" потребителите вече ще имат възможност да скрият определени групови или индивидуални разговори от екрана с чатове, така че никой да не знае, че съществуват и да имат достъп до тях с помощта на четирицифрен ПИН код.

Потребителите могат да скрият разговора, като почукат върху екрана с информация за конкретен чат. След това ще бъде поискан четирицифрен ПИН код или, за потребители на iOS, ще се предостави възможност за използване на пръстов отпечатък. Потребителите ще бъдат уведомявани за съобщение в "Скрит чат" без на екрана да се появява текстът му или от кого е той.

Тази функция не е двупосочна, което означава, че ако единият потребител скрие разговора, нищо няма да се промени от страната на получателя.

Това поредно нововъведение, заедно с функцията „Изтрий" ("Delete"), която позволява на потребителите да изтриват съобщения на телефона на получателя, дори след като са ги изпратили, независимо дали отсрещната страна ги е видяла или не – показва повишеното внимание, което Viber отделя върху възможността потребителите да могат да контролират неприкосновеността и поверителността на личната си комуникации.

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари