Весислава Танчева: Шантажите ще продължат, докато босовете на мафията се договорят

0
С отстраняването на Гешев видяхме мафиотска разправа, заяви политическият анализатор
С отстраняването на Гешев видяхме мафиотска разправа, заяви политическият анализатор Видео: Вестник Сега

С отстраняването на Гешев видяхме мафиотска разправа, заяви политическият анализатор

Няма доказателства, че санкционираният от САЩ за корупция депутат от ДПС Делян Пеевски е загубил влиянието си в прокуратурата, макар и да се отърва от главния прокурор Иван Гешев. Бойко Борисов и Делян Пеевски жертваха Гешев. Това каза в предаването на "Сега" (О)позиция Весислава Танчева, комуникационен експерт, политически анализатор и активист от гражданското сдружение БОЕЦ.

Според нея шантажите във всички посоки ще продължат. "Гешев ще шантажира Борисов, Борисов ще шантажира Пеевски, а Пеевски незнайно кого. И за Радев има внесени сигнали в прокуратурата. Чака се онзи момент, в който чакрите на мафията ще се наместят и ще се установи едно ново балансирано състояние. Но то може да се случи, когато главните герои изперат биографиите си", каза Танчева. По думите й с отстраняването на Гешев "видяхме мафиотска разправа".

Сдружението внесе основния сигнал, на който се основава разследването "Барселонагейт" за пране на пари. Заради него наскоро Гешев поиска парламентът да свали депутатския имунитет на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Последната информация, която БОЕЦ има по делото, е точно от внесените в парламента документи. Танчева припомни, че досега изобщо не беше ясно какво е свършила прокуратурата по "Барселонагейт". "От документите сега се разбира, че някои разпити са се случили едва тази година", посочи Танчева. Като например на счетоводителя, който е обслужвал фирмата, която е в основата на закупуването на къщата в Барселона.

"В материалите, внесени в НС от прокуратурата, има изречение в прав текст, че източникът на средствата е Борисов", каза Танчева.

По думите й обаче българската прокуратура изобщо не е разследвала допълнението по сигнала на БОЕЦ – подозренията, че изпраните пари идват от злоупотреба с евросредства.

"Дълбоко се съмнявам да са сериозни да стигнат докрай с делото "Барселонагейт", коментира още Танчева. "В сегашната си ситуация съдебната система не може да вкара Борисов в затвора заради "Барселонагейт", прогнозира тя.

Танчева коментира и новото правителство, напомняйки, че то напълно зависи от поведението на парламента. Сред хората, за които има надежди, че могат да свършат някаква работа, тя изреди военния министър Тодор Тагарев, социалната министърка Иванка Шалапатова, министъра на правосъдието Атанас Славов. "Ако приемем, че те могат да направят нещо като министри, имаме няколко фигури, които дълбоко се съмнявам, че ще ги оставят да продължат, а за някои имаме основателни подозрения, че са там, за да избухне правителството, когато някой отвън натисне копчето", каза Танчева. И за пример даде вътрешния министър Калин Стоянов. "Биографията му по никакъв начин не е оптимистична. Това беше шефът на специалния отдел в ГДБОП, назначен лично от Борисов, който разпореждаше репресии срещу протестиращите през лятото на 2020 г.", посочи тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари