Верижна катастрофа на пътя за Казанлък

0

Поредна катастрофа с ТИР стана причина за многочасово блокиране на движението по пътя от Стара Загора към Казанлък, само по случайност се е разминало без човешка жертва.

Инцидентът, при който са се обърнали три леки коли и товарен камион е станал към 15,00 часа в събота в района на печално известния „Италиански мост“ преди северния изход на Града на липите, информира Монитор.

Поради движение с несъобразена скорост /мокро пътно платно/ първоначално лека кола се завърта и е ударена от идваща след нея. Секунди по-късно в двата автомобила се врязва ТИР, който междувременно удря и изпреварваща го кола.

В участъка има ограничения на скоростта, която обаче почти никога не се спазва, коментираха пътни полицаи, опитващи се да намалят постепенно образувалата се километрична „тапа“.

По тъжна ирония на съдбата поредният инцидент съвпадна с призива на старозагорския митрополит Киприан за влагането на повече разум при шофирането по пътищата и извънредното заседание на правителството , посветено на жертвите по пъттищата.

Апелът на владиката беше заради трагичната гибел на 18-годишните Мартин Ковачев и Константин Коев, които починаха на място на 25 май по път 66-02 към 21,20 часа на 25 май.На шофьорската седалка е бил 11-класникът от гимназията с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“ Коев, до него е седял връстникът му Ковачев, футболист на националната младежка гарнитура. Леката кола „Фолксваген Поло“ се е врязала челно в товарен „Ивеко“, 40-годишният водач на камиона е нямал никакво време за реагция преди сблъсъка.

Стотици приятели и футболни фенове изпратиха в събота загиналия полузащитник , а в неделя и Коев. Телата на момчетата бяха положени в затворени бели ковчези.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари