Вегани: Искаме всички каручки в София да бъдат конфискувани!

1
Трима представители на веганите и едно куче организираха днес протест
Трима представители на веганите и едно куче организираха днес протест Видео: БГНЕС

Забрана за движение и конфискация на всички каруци в цяла София поискаха на протест трима представители на веганите и едно куче, предаде БГНЕС.

„Организираме акция в защита на животните. Освен това тези каручки предизвикват адски много катастрофи и трафик, което не е никак приятно. Крайно време е в София каручките, не просто да бъдат забранени, а да се конфискуват”, категоричен бе председателят на Българския вегански съюз Никола Донев. Той уточни, че веганите не искат да се конфискуват коне, а всички каручки и, ако има общината има достатъчно воля, това е възможно да се случи.

„Трябва да има малко желание и воля от страна на институциите. Ние сме гражданската позиция на обществото в момента. Няма как това да се отлага повече. Всеки ден в София се виждат каруци, което е изключително грозна и неприятна гледна за модерен град като София. Европейска столица сме и това е абсолютно недопустимо”, каза още Никола Донев и предположи, че почти всеки шофьор би подкрепил исканията.

От своя страна Симеон Славчев, общински съветник, който е и част от работната група за забрана на каруци на територията на Столична община, обясни, че от една година има създадена работна група в СО именно с тази цел.

„Идеята е тотална забрана на движение на каруци в София. Мотивите са няколко, но на първо място е това, че каруците предизвикват сериозни предпоставки за ПТП-та. На второ място е силовото замърсяване, което предизвикват. Не на последно място не може в една европейска столица, каквато е София, не може да има движение на каруци, подчерта Славчев.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари