Вече няма да се дава гражданство срещу "бързи инвестиции"

0
Без право на инвеститор да пребивава в страната и да получава гражданство срещу направени инвестиции в държавни ценни, акции или доверителни сметки
Без право на инвеститор да пребивава в страната и да получава гражданство срещу направени инвестиции в държавни ценни, акции или доверителни сметки Видео: Novini.bg

Министерски съвет отмени текст, с който се дава право на инвеститор да пребивава в страната и да получава гражданство срещу направени инвестиции в държавни ценни, акции или доверителни сметки. Това са т.нар. „бързи инвестиции“.

Решението е взето след едногодишен анализ на комисия. Това съобщи след заседание на кабинета икономическият министър Емил Караниколов, предаде БГНЕС.

От 2014 година досега срещу вложение от минимум 1 млн. лева инвестиция гражданство са получили 50 души.

През 2014 г. са били 2 заявления срещу вложение за 89 млн. лева, 2015 – 1 заявление за 13 милиона лв., 2016- 1 човек е подал заявление, 2017 – няма кандидати, 2018 - за инвестиции в производството 491 млн. лева, отчете министърът.

Заместник-министърът на правосъдието Десислава Ахладова завяви, че инвеститорите са основно от Пакистан, Египет и Русия. Към момента не се обсъжда възможността да се отнема гражданство на инвеститорите. 

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари