Възстановиха правата на Габриела Петрова!

0
С официално писмо на ИААФ от 18. 04. 2016 се отменя забраната за участие в състезания на състезателката на СКЛА "Локомотив" (Пловдив) Габриела Петрова
С официално писмо на ИААФ от 18. 04. 2016 се отменя забраната за участие в състезания на състезателката на СКЛА "Локомотив" (Пловдив) Габриела Петрова

Международната федерация по лека атлетика (ИААФ) възстанови състезателните права на Габриела Петрова, която беше уличена в употреба на вече забранения от началото на годината препарат мелдониум.

"С официално писмо на ИААФ от 18. 04. 2016 се отменя забраната за участие в състезания на състезателката на СКЛА "Локомотив" (Пловдив) Габриела Петрова", съобщиха от клуба, цитирани от Всеки ден.

Правата на Петрова бяха временно спрени в началото на този месец заради съмнения, че е употребявала препарат съдържащ в себе си забранена съставка.  

След съобщение на Световната анти - допинговата агенция за изследвания свързани с веществото мелдоний, ИААФ реагира с отмяна на временното спиране на правата на атлетката, но разследването все още продължава. СКЛА Локомотив Пловдив и екипът на Габриела Петрова държат да се отбележи, че въпреки отмяната на забраната, все още не разполагаме с официалните резултати на състезателката.

"Въпреки всичко сме щастливи да обявим, че все по-уверено вървим към окончателното разрешаване на случая и към доказването на всички твърдения на Петрова и нейния екип", пише още в съобщението на "Локомотив" (Пловдив).

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари