Хванаха с допинг победителите в Софийския маратон

1
Украинката Виктория Хапилина и мароканецът Юсеф Сбаи са с временно спрени състезателни права
Украинката Виктория Хапилина и мароканецът Юсеф Сбаи са с временно спрени състезателни права

Победителите в Софийския маратон при жените и мъжете – украинката Виктория Хапилина и мароканецът Юсеф Сбаи са с временно спрени състезателни права заради положителни допинг проби от участието си в надпреварата, съобщи Athletics Integrity Unit (AIU), цитиран от БГНЕС.

Украинката Виктория Хапилина постави нов рекорд при жените в Софийския маратон.

Във връзка с това организаторите на Wizz Air София маратон заявиха, че се гордеят с политиката си на нулева толерантност към допинга. “Като вече утвърдено състезание от световен ранг с „Бронзов етикет“ в леката атлетика, ние сме активни и безкомпромисни в стриктното спазване на антидопингови инициативи. Нашата подкрепа в „Програмата за феърплей в атлетиката“ е пример за ангажимента ни за чист спорт. Според изискванията на титлата „Бронзов етикет“ осигуряваме международен допинг контрол и вземането на поне 6 проби от призьорите във всяко издание на състезанието”, казват от организацията на маратона.

Новината за временно спиране правата на победителите в Wizz Air София маратон 2020 е ясно послание към тези, които възнамеряват да се състезават с измама и нечестни средства. Заедно с нашите партньори, спонсори и градските власти, ние оставаме силно ангажирани за феърплей и чист от допинг спорт. Организаторите на маратона ще изчакат крайното решение на Международната атлетическа федерация (World Athletics) преди да пренаредят класирането и наградите на призьорите”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари