Габриела Петрова отпадна в Рио

0
Габриела Петрова не успя да се класира за финала в тройния скок на Олимпийските игри в Рио де Жанейро
Габриела Петрова не успя да се класира за финала в тройния скок на Олимпийските игри в Рио де Жанейро

Габриела Петрова не успя да се класира за финала в тройния скок на Олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Сребърната медалистка от Европейското първенство в зала в Прага през миналата година постигна 13.92 м (+0.2 м/сек) в най-добрия си трети опит, но остана извън първите 12. Възпитаничката на Атанас Петров започна квалификациите с фаул, последва неубедителен опит от 13.50 м (-0.2 м/сек) и в третия даде най-доброто от себе си, но 13.92 м се оказаха недостатъчни за олимпийски финал. С резултата си Петрова се нареди на 22-ро място от 37 състезателки, предаде Sportal.bg

2016-а със сигурност е най-трудната в кариерата на българската скачачка до момента. Тя премина през тежък период след злополучния случай с мелдоний, въпреки че в крайна сметка името й беше изчистено от вина. Последва травма в кръста, която й попречи да започне навреме летния сезон и след това съвсем разбираемо резултатите й бяха далеч от представянето й през миналата година, тъй като липсата на сериозни тренировки и изхабените нерви оказаха въздействие върху формата й. 

Само три състезателки успяха да преминат квалификационната норма от 14.30 метра. С най-добър резултат за финала се класира двукратната световна шампионка на открито и сребърна медалистка от Игрите в Лондон преди четири години Катерин Ибаргуен (Колумбия), която се приземи на 14.52 м (+0.1 м/сек).

С квалификационната норма се справиха още гъркинята Параскеви Папахристу с 14.43 м (+0.1 м/сек) и олимпийската шампионка от 2012-а Олга Рипакова (Казахстан), която записа 14.39 м. Финалната 12-ица в тройния скок при дамите се затвори на 14.08 м (-1.1 м/сек), постигнато от американката Кейтура Оржи. 

Източник: sportal.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари