Завършилият четвърти в Софийския маратон се оказа измамник

0
Състезателят участвал с чуждо име, защото правата му били отнети заради допинг
Състезателят участвал с чуждо име, защото правата му били отнети заради допинг Снимка: БТА

Състезателят участвал с чуждо име, защото правата му били отнети заради допинг

Скандал след Софийския маратон! Лабан Черуйот, който се класира на четвърто място на дистанцията от 21.1 км, всъщност е Алекс Лагат и не е имал право да стартира, съобщава bTV.

Кениецът Лагат е със спрени състезателни права, заради употреба на допинг, но в София се е записал с името на своя съотборник и сънародник Лабан Черуйот.

В същото време истинският Черуйот участвал на състезание в Полша, а за четвъртото си място в София Лагат е получил 400 евро.

Правата на двамата се държат от един и същ мениджър Золт Бенедек, който вече призна пред организаторите на маратона в София, че е направил грешка.

Сега Лагат ще бъде дисквалифициран от състезанието, а международната федерация по лека атлетика ще разследва Бенедек за измама.

Атлетите на този мениджър са основни участниците на маратоните в България. През пролетта Лабан Черуйот спечели надпреварата на класическата дистанция във Варна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    3245345
    Доколкото знам от колеги бегачи, които ходят по маратоните, кениицте и другите от Африка ходят най-вече заради паричната награда там.
  • 7
    1
    Негър
    То тоя е кореняк софиянец. Пекъл се е на слънце повече.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари