"Възраждане" заявяват, че са единствената сила, която може да реши газовата криза

0
"Възраждане" е единствената независима българска политическа организация, която може да преговаря с Руската Федерация за разрешаване на кризата с газа и която да нормализира отношенията с традиционно близката до нас държава", се казва в позицията
"Възраждане" е единствената независима българска политическа организация, която може да преговаря с Руската Федерация за разрешаване на кризата с газа и която да нормализира отношенията с традиционно близката до нас държава", се казва в позицията Снимка: БГНЕС / Архив

Единствената политическа сила, която може да реши проблема с газовата криза, е "Възраждане". Това се посочва в позиция на политическата сила, изпратена от пресцентъра ѝ

"Като единствената българска политическа организация, която поставя на първо място българския национален интерес, ние можем да преговаряме на изток и на запад и да установяваме партньорства без зависимости. В тази посока "Възраждане" е единствената независима българска политическа организация, която може да преговаря с Руската Федерация за разрешаване на кризата с газа и която да нормализира отношенията с традиционно близката до нас държава", се казва в позицията.

В текста се изтъква, че на фона одобрените цени от КЕВР от 297,89 лв. за МВтЧ от 1 август и увеличение от 60 на сто, преговорите с "Газпром" били на нивото, на което ги е завещало правителството на четворната коалиция на Кирил Петков.

За пореден месец потребителите на газ отново са в неведение и в невъзможност да планират разходите си, коментират от "Възраждане".

В текста се поставя въпросът защо други страни-членки на Европейския съюз като Унгария и Гърция получават цена 2-3 пъти по-ниска от тази, на която ние в България получаваме.

Към днешна дата сме изправени пред огромния риск от 40 процента недостиг на газ от заявеното количество за потребление. Нямаме и уверения, че няма да плащаме санкции за газа, който в момента не получаваме по договора с "Газпром". Стои възможността, по клаузата "take or рау", да платим количествата, които не сме взели директно. Ясно е кой ни изправи пред тези рискове и кой взе решението на 13 април 2022 г. на оперативното съвещание на Министерски съвет, което доведе до спирането на доставките от "Газпром" за България, се посочва в позицията на "Възраждане".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    No one
    Луд за освидетелстване
  • 2
    4
    Който и да е
    Единствената партия, която признава своята 100% зависимост от Русия. Така звучи по-достоверно.
  • 0
    3
    Песимист
    Защо ли така мисли Възраждане?Сигурно иска да яхне гребена на вълната,защото ковита отшумява,носенето на маски се ограничи силно,остана газовата криза.Но, може след време да се окаже,че такава е нямало,а проблема лесно да го решат други!
  • 4
    2
    Хмм
    В случая съм склонен да вярвам на Волен ver 2.0
  • 1
    1
    Ед
    Пък то газова криза няма. В Германия да, но не и в България
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари