„Възраждане“ настоява за незабавно спиране на вноса на украинско зърно

1
Според Костадин Костадинов внасяната от Украйна продукция не подлежи на фитосанитарен контрол
Според Костадин Костадинов внасяната от Украйна продукция не подлежи на фитосанитарен контрол Снимка: Фейсбук

Според Костадин Костадинов внасяната от Украйна продукция не подлежи на фитосанитарен контрол

Възраждане“ настоява служебното правителство незабавно да спре вноса на зърно, слънчоглед и друга земеделска продукция от Украйна в България. Това се посочва в позиция на лидера на партията Костадин Костадинов, изпратена от пресцентъра на политическата организация.

Вносът на украинско зърно доубива българското производство и българските производители нямат пазар, за да реализират родната ни продукция, допълва Костадинов. Според него внасяната от Украйна продукция не подлежи на фитосанитарен контрол.

Реално ние не знаем какво се внася, накъде се насочва, какво се произвежда от внесеното зърно и слънчоглед, и дали това, което достига до крайния потребител, не е опасно за здравето му. Правителството на България, независимо дали е служебно или редовно, няма как да гарантира безопасността на храните, които достигат до трапезата на всеки един българин. А с доубиването на родното производство го лишава и от алтернатива да си набави качествена храна“, посочва Костадинов.

Припомня ме ви, че на 14 април министрите на земеделието на България, Румъния, Чехия, Полша, Словакия и Унгария се договориха да действат единно по въпроса с украинското зърно и да спрат да вземат решения поотделно. На 15 април Полша и Унгария забраниха вноса на украинско зърно на тяхна територия. В телевизионно интервю на 17 април служебният министър на земеделието Явор Гечев обяви, че България също може да ограничи вноса си на зърно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    ...
    Абе помияри ! Какво внасяне какви копейки какви мита плещите !!! А в онкологията децата ако зачислите, тогава да чуя каква песен ще циврите. Помияри.
  • 4
    2
    Гошо куче лошо
    В Украйна не се плащат данъци. Дори при същите разходи и дори при намалена продукция, пак е по-евтина. Да си платят мито и тогава да внасят. Парите от митото за нашето земеделие. По-евтини продукти от Украйна са временно добро решение. Дългосрочно тия ще осерат всичко по пътя си вкл и Европа.
  • 9
    1
    Копейкин е абсолютно прав
    Може нашето зърно , олио , яйца да са по-скъпи от украинските продукти , но ние Патриоти ли сме ? Може да мизеруваме , но ще бъдем хора с достойнство и ще купуваме родните стоки.. Нашите фермери , землевладелци как да поддържат своите скъпи коли Майбах. Как да почиват по тихоокеанските острови ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари