"Възраждане" излиза на протест срещу въвеждането на еврото

7
България не е готова да стане част от еврозоната, категорични са от партията
България не е готова да стане част от еврозоната, категорични са от партията Снимка: БГНЕС / архив

България не е готова да стане част от еврозоната, категорични са от партията

На 3 декември от 12:00 ч. на пл. "Народно събрание" партия "Възраждане" организира протест за запазване на българския лев и срещу въвеждане на еврото в България.

Поводът за протеста е стремежът на българските политици да вземат решение, което касае поколения българи, без да се съобразят с настоящата икономическа ситуация в страната ни.

България не е готова да стане част от еврозоната, което сочи и докладът, който "Възраждане" оповести публично, предаде БТА.

Влизането в еврозоната ще е необратимо за страната ни, защото в нея има механизъм за влизане, но няма механизъм за излизане. Тоест, взетото решение сега няма да може да се поправи от следващи правителства.

Разбира се, от привържениците на еврото в страната този факт се неглижира. Нещо повече - изтъква се задължение, което ние нямаме.

Да, България е страна по договора от Маастрихт, който е подписала, и с който се внушава на българските граждани, че всичко е предрешено. Удобно от говорителите на еврото се пропуска фактът, че страната ни може да приеме единната валута сега или съвсем хипотетично след 500 години и с това няма да наруши договора, защото в него не е записана точна дата и всяка държава има право да реши кога и как да приеме общата валута.

Очевидно е, че това да се присъединим към еврозоната е решение, което българските политици се опитват да вземат прибързано и под натиск. Познавайки политическата ситуация в страната, можем да заключим, че този натиск е отвън и логично той идва от Европейската централна банка.

Възраждане“ оповести публично и комуникационната стратегия, която беше изготвена преди да е готов анализът с ползите и рисковете от въвеждането на единната валута в страната ни в този труден в икономически план настоящ момент.

Чрез нея управляващите ще се опитат да заглушат несъгласието и да представят пред света ситуацията в България по различен начин. Ще представят народа като съгласен без да са го питали.

Възраждане“ кани всички, които искат да изразят мнението си в защита на българския лев и против въвеждането на еврото в страната ни, да се включат в протеста на 3 декември от 12:00 часа на пл. "Народно събрание".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 14
    1
    Точно така!
    С теб сме, Коце! Не ни трябва €вро-то им, не ни трябва €врогейски им съюз, не ни трябват и крадливи глупави €вро-джендър чиновници, харчещи милиарди от членския ни внос за ... „ваксини“!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари