Възрастна жена даде 8000 лева на телефонни измамници

0
Мъж се е представил по телефона за познат на нейния внук
Мъж се е представил по телефона за познат на нейния внук Снимка: МВР

Мъж се е представил по телефона за познат на нейния внук

Жена на 74 години от Каварна даде 8000 лева на измамници, след като мъж се е представил по телефона за познат на нейния внук, се съобщава в сайта на Областната дирекция на МВР – Добрич

Потърпевшата е получила обаждането около 15:00 часа на 3 ноември. Събраната сума е предала на непозната жена недалеч от жилището си в морския град. Сигналът за измамата е подаден около 22:30 ч. същия ден. По случая е образувано досъдебно производство. 

Миналия месец органите на реда в Добрич задържаха двама мъже във връзка с телефонна измама на 80-годишна жена

Във връзка с друг случай – на жена, измамена с петцифрена сума в социалната мрежа в Инстаграм, говорителят на Районна прокуратура – Добрич Даниел Илиев коментира пред БТА, че за 2 - 3 години, допреди закриването на специализираното правосъдие, подобен тип престъпления „бяха пресечени тотално, особено телефонните измами“, но „сега очевидно се завръщат и набират скорост“.

„Все едно окрилени се чувстват извършителите от този факт и, за съжаление, това е един от ефектите на закриването на това звено. Може би и занапред ще има такива, дори съм сигурен, защото това са дела, които изискват изключителен ресурс, много добра професионална подготовка и знания. Без да омаловажавам никого, трябва и доста хора да се впрегнат като кадрови капацитет, а не само един разследващ полицаи и един прокурор", каза още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари