Възрастна русенка даде 3 500 лева и златни накити на ало измамници

0
83-годишната жена разказала, че на домашния си телефон получила обаждане от двама мъже, последователно няколко пъти, като единият ѝ се представил за „служител на полицията“
83-годишната жена разказала, че на домашния си телефон получила обаждане от двама мъже, последователно няколко пъти, като единият ѝ се представил за „служител на полицията“ Снимка: БГНЕС / Архив

Възрастна жена е станала жертва на телефонна измама вчера в Русе, съобщават от полицията

Жената се разделила със сумата от 3500 лева и златни предмети, които оставила до входната врата на къщата си, след като е била подведена от престъпниците по схемата за „съдействие на полицията при залавяне на телефонни измамници“.

83-годишната жена разказала, че на домашния си телефон получила обаждане от двама мъже, последователно няколко пъти, като единият ѝ се представил за „служител на полицията“, който обяснил, че са задържани телефонни измамници и в тях намерили записан нейния телефонен номер и вероятно щели да я потърсят, а другият проиграл сценария с пострадал роднина и необходимост от пари за операция. Накрая този в ролята на измамника започнал да я заплашва, а другият „мнимият полицай“ я инструктирал да постави парите и златото в чанта и да ги остави до вратата, след което да се прибере, защото можело да стане опасно при залавянето на извършителите. По случая е образувано досъдебно производство и случаят се разследва.

Полицията апелира към гражданите да бъдат бдителни, за да не попадат в подобни схеми и повтарят важните съвети.

Необходимо е хората, които имат възрастни близки, непрекъснато да им напомнят как случайно може да станат жертви, както и основните правила, които трябва да спазват, ако попаднат в подобна ситуация.

/повече информация в линка – тук - "Внимание! Не се поддавайте на телефонни измами!"/

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари