Възникна неочакван проблем с ледената пързалка в Русе

0

Оказа се, че пречи на съседния строеж

Изграждането на ледената пързалка в Русе, която ще се стопанисва отново от общинското дружество „Общински пазари“, започна тази сутрин. По предварителни разчети тя трябва да бъде открита на 13 ноември, а по договор ще е отворена до 15 януари. Появи се обаче неочакван проблем, свързан със съседен строеж, информира Русе Медиа.

Рано тази сутрин на ларгото пред операта започна определянето на границите на съоръжението и разполагането му в пространството. Оказа се обаче, че дейностите трябва да бъдат преустановени, тъй като от близкия строеж в следващите дни започват изкопни работи за включване на сградата към канализационната мрежа. Инвеститорът има издадени всички необходими документи и разрешителни. По този начин двете дейности ще си пречат една на друга, тъй като ледената пързалка навлиза плътно до точката, където трябва да се копае.

На място бе извикан и управителят на „Общински пазари“ Кунчо Кунчев, който да обсъди със строителите възможните варианти. Инвеститорът не желае да извършва изкопните работи след 15 януари, тъй като се притеснява от лошо време и предпочита да го направи сега.

Собствениците на пързалката пък обясниха, че технологично тя ще бъде изградена до края на седмицата, стига да се намери решение на проблема. Заледяването и пускането ѝ в експлоатация ще стане едва, когато дневните температури паднат под 13 градуса, за да се получи качествен лед.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари