Във Виена тече последният ден от делото срещу Себастиан Курц

0
Бившият канцлер заедно с още двама души се изправи пред съда за предполагаемо лъжесвидетелстване през 2020 година
Бившият канцлер заедно с още двама души се изправи пред съда за предполагаемо лъжесвидетелстване през 2020 година Снимка: БТА

Бившият канцлер заедно с още двама души се изправи пред съда за предполагаемо лъжесвидетелстване през 2020 година

Във Виена се провежда последният ден от делото срещу бившия канцлер Себастиан Курц, предаде БНТ. Осъдителна присъда ще унищожи шансовете му за завръщане в политиката. Курц, заедно с още двама души се изправи пред съда за предполагаемо лъжесвидетелстване през 2020 година пред парламентарна комисия, разследваща множество обвинения в подкупи.

Случаят бележи първия път от повече от 30 години, в който бивш канцлер отива на съд. Някога хвален като "вундеркинда на европейските консерватори", Курц се оттегли от поста през октомври 2021 г. след серия от обвинения в нередности, включително харчене на държавни пари за позитивно медийно отразяване.

Всичко това допринесе за провала на харизматичния твърдолинеен политик, който стана най-младият демократично избран ръководител на правителство през 2017 година едва на 31-годишна възраст. Сега Курц твърди, че е щастлив в новата си кариера на бизнесмен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари