Васил Тончев: Предсрочните избори са неизбежни, въпросът е кога

1
„Сглобката” е формирана по геополитически съображения, подчерта социологът
„Сглобката” е формирана по геополитически съображения, подчерта социологът Видео: NOVA

Сглобката” е формирана по геополитически съображения, подчерта социологът

Предсрочните избори са неизбежни, въпросът е кога е подходящо да се направят. Това заяви за „Денят на живо” по NOVA социологът Васил Тончев.

"Най-вероятно преговорите ще продължат по-дълго, но разбирателство ще има и ротацията ще се извърши. Сериозна политическа грешка би било противното - да надделеят междуличностните отношения. „Сглобката” е формирана по геополитически съображения. Належащо е тя да продължи, а е лошо и за двете формации ротацията да не се случи. Спорът е за властови позиции, но се очаква нещата да улегнат. Ще има много сериозен пазарлък и борба за позиции”, заяви той.

Виждам един пункт, в който не се очертава споразумение. Целият въпрос е за съдебната реформа и хората, които ще влязат във ВСС. Сега, когато се оформи законовата рамка, по която ще се назначат хора, се появи напрежение. Не виждам формула, по която ще се разберат. Ако има коалиционно споразумение, то ще е след 9 месеца, когато няма и да има нужда от него. Тогава евровотът и изборите в САЩ ще са минали, а геополитическата ситуация ще е друга. Така „сглобката” ще е свършила работата си и ще можем да отидем на избори. Борисов може да се откаже както от споразумението, така и от външния министър”, коментира Тончев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари