Васил Михайлов отказва наградата "Икар"

0
Това е моят малък протест за всичко онова, което става и не се случва в театъра!, каза още обичаният от поколения българи актьор
Това е моят малък протест за всичко онова, което става и не се случва в театъра!, каза още обичаният от поколения българи актьор

"Няма да взема тази награда!"

Това заяви актьорът Васил Михайлов в ефира на сутрешния блок „Нашият ден” на програма „Христо Ботев” на БНР по повод новината, че той е тазгодишният носител на наградата "Икар".

Номинациите за призовете на Съюза на артистите в България (САБ) вече са ясни. 44-тата церемония по връчването на "Икар"-ите ще се състои на 27-и март в Народния театър „Иван Вазов”.

"Това е моят малък протест за всичко онова, което става и не се случва в театъра!", каза още обичаният от поколения българи актьор, като подчерта, че това е негово лично решение и позиция. С думите: "Става се актьор, като изиграеш поне 50 роли!, актьорът Васил Михайлов пожела успех на младите театрали. 

Специален гост в студиото на „Нашият ден” на БНР бе и актрисата Мартина Кръстева. Номинацията на САБ е израз на голямо признание, сподели тя и не скри, че се радва на високата оценка на колегите си и то съвсем в началото – още с първия театрален проект, който реализира, театър „Друга линия”.

От Съюза на артистите в България обявиха, че култовият актьор Иван Иванов също е сред специалните призьори. На него ще му бъде присъдена Награда за чест и достойнство на САБ. 

Наградите „Икар” ще бъдат връчени в 17 категории, сред които за: дебют, водеща мъжка и женска роля, режисура, сценография, авторска музика, куклен спектакъл, златен глас, вариететно изкуство и други.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари