Васил Божков публикува чат с Владислав Горанов

7

Васил Божков публикува в официалната си страница в социалната мрежа факсимилета на извадки от лични съобщения през мобилен телефон с финансовия министър Владислав Горанов.

От тях става ясно, че двамата са си уговаряли срещи, както и че бизнесменът е давал указания за работата на държавната комисия за хазарта.

Божков е публикувал общо 13 реплики между него и финансовият министър. На 24 февруари 2018 г. Горанов му пише: "Като се върнеш от ските правим веднага срещата". На 29 май отново го кани с "17 те очаквам, ако е добре за теб". Любопитно е, че двамата поддържат кореспонденция броени дни преди Божков да получи обвинения от прокуратурата. "Комисията ни саботира. Ти ли си казал или шефа ѝ го прави на своя глава", пита Божков на 15 януари, на което министърът отговаря: "Комисията е спряла да прави каквото и да било до като не приключи имспекцията" (бел. ред. правописът е запазен).

Двамата очевидно разговарят за започналите проверки, които установиха, че Васил Божков е спестявал такси към държавата от хазарта. "Това не пречи на рутинната работа и няма общо с проверките. Нали го говорихме", обяснява бизнесмена. "Ще говоря със Сашо да не смесва нещата", отговаря Горанов, явно визирайки доскорошния шеф на комисията по хазарта Александър Георгиев.

По този начин Васил Божков опроверга твърденията на финансовия министър, който преди дни твърдеше, че не той, а шефът на Комисията по хазарта е комуникирал с него. От чата се вижда, че именно Горанов е активната страна и обещава на Божков да му съдейства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари