ВАС спря слагането на "легнали полицаи" заради отменена наредба

0
Какво означава това и доколко е опасно за пътната безопасност?
Какво означава това и доколко е опасно за пътната безопасност? Видео: NOVA

Какво означава това и доколко е опасно за пътната безопасност?

Върховният административен съд забрани поставянето на изкуствени неравности по пътищата или така наречените "легнали полицаи". По жалби на физически лица магистратите са намерили нарушения при архивирането на документите, с които се издава разрешение за поставянето на ограничителните на скорост.

Според пътния експерт от Велико Търново Илко Цветков трябва да се промени наредбата, за да могат да се поставят нови изкуствени неравности. "Досега съществуващите няма да бъдат махани, но се спира поставянето на нови на места, където е необходимо да ги има. Наистина съществуват и такива, които не са по стандарт, по-високи са, водят до повреди на автомобили, но това е най-сигурният начин за ограничаване на скоростта. След поставянето на ''легнали полицаи" драстично намалява възможността за пътни инциденти", посочи той, предаде NOVA.

По думите му съдът е забранил поставянето на нови неравности, защото казусът не е пуснат онлайн за обществено мнение. "След промяна в наредбата вероятно те отново ще започнат да бъдат поставяни. Бих посъветвал кметовете да канят автоинструктори на обсъжданията на организацията на движението", предложи експертът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    ...
    Ама вие разбрахте ли какво става? Понеже не могат да накарат общините да спазват наредбата от 2012-та година, отменят самата наредба. Да ти имам правовата държава.
  • 10
    2
    Галюн таймс
    "Изпъкналите изкуствени напречни неравности могат да се изработват от асфалтобетон, бетон, паваж, каучук, неопрен, полиуретан или от друг строителен материал, но височината на неравността трябва да е 7,5 сантиметра, а ширината й - над 4 метра." "До средата на 2013 г. трябва да се премахнат всички изкуствени неравности по пътищата, популярни повече като "легнали полицаи", които не могат да се приведат в състояние, изисквано от нова наредба" Това,за незнаещите... ;-)
  • 5
    1
    Галюн таймс
    От ГОДИНИ има наредба,КАК ТРЯБВА да изглеждат "легналите полицаи"-самата държава НЕ ЖЕЛАЕ да спазва собствената си наредба...гумените "легнали полицаи" са НЕЗАКОННИ-има стандарт, за ширина и височина на нещото от асфалт...налага ни се да живеем и трошим колите си,заради ината на собствената ни държава(по-скоро подобие на такава)...ярък пример,за безхаберие,високомерие и нарушение...но виж,ако става въпрос СЪЩАТА тази "държава"да ви налага лепенки,стикерчрта,нови водомери,лични документи(малко хора знаят,че те са НЕЙНА СОБСТВЕНОСТ)и какво ли още не тя РЕВНИВО ПАЗИ МОНОПОЛА СИ,кое и как трябва... ;-(
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари