Външните министри на Г-7 предупредиха Русия да не използва ядрено оръжие в Украйна

0
Остро разкритикуваха Иран за насилието срещу демонстрантите в страната
Остро разкритикуваха Иран за насилието срещу демонстрантите в страната Снимка: Political-Moments / IMAGO

Остро разкритикуваха Иран за насилието срещу демонстрантите в страната

На срещата си в германския град Мюнстер външните министри от Г-7 предупредиха Русия да не продължава войната срещу Украйна и осъдиха ядрените заплахи на президента Путин. Те също така остро разкритикуваха Иран за насилието срещу демонстрантите в страната.

Домакин на двудневната среща беше германският външен министър Аналена Бербок, информира БНР.

Седемте водещи индустриални държави предупредиха Русия да не използва ядрено оръжие в Украйна. Всяко използване на химическо, биологично или ядрено оръжие би имало сериозни последици, заявиха външните министри от Г-7 в края на срещата си в германския град Мюнстер. "Безотговорната ядрена реторика на Русия е неприемлива", заявиха министрите в общо комюнике.

Те осъдиха и неотдавнашните нападения срещу гражданска инфраструктура в Украйна. Според Г-7 при руските въздушни удари са били използвани и ирански безпилотни самолети и учебни машини. Всяка държава, физическо или юридическо лице, което подкрепя Русия в нейната агресивна война, ще продължи да бъде обект на санкции - се казва в съвместното изявление.

Освен това външните министри на страните от Г-7 обявиха съвместни мерки за възстановяване на критичната инфраструктура в Украйна. За тази цел те се споразумяха за създаването на координационен механизъм. САЩ заявиха, че основната цел в следващите седмици е да се възстанови, защити и ремонтира критичната енергийна и водна инфраструктура в Украйна.

По отношение на Иран министрите от Г-7 отправиха силна критика към действията на Техеран срещу демонстранти и доставките на оръжия за Русия.

По отношение на конфликта в Тайван министрите от Г-7 ясно призоваха Китай за мирно решение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    1
    Йосиф
    Зоват, произнасят ..... кой по дяволите си мислите, че ви слуша изобщо ?!? Изяли сте сигурно стотина хиляди евра на данъкоплатеца за тази кирлива снимка, после да се натъпчете с нещо уникално, да спите в 5 звезден хотел и да ви охраняват купчина наемни глсворези. Никой не ви бръсне за сливи, нито чайна нито братята. Вие сте просто едни нищожества дрънкащи абсолютна неадекватщина. Но, спокойно. Розовият сън е към края си. Реалноста ще е брутална.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари