Вандали потрошиха паметна плоча в Парка на младежта

1

Плочата е посветена на 70-ата годишнина от учредяването на Съюза на работническата и социалдемократическа младеж в България

Неизвестни засега вандали са потрошили паметна плоча за политическо събитие, станало преди 110 години. Това е второ посегателство върху паметния знак в Парка на младежта, извършено в последните няколко месеца, предаде Русе Медиа.

Плочата е посветена на 70-ата годишнина от учредяването на Съюза на работническата и социалдемократическа младеж в България, което се е състояло на 18 август 1912 година в Русе. Знакът, който да напомня за събитието, е бил поставен в парка през 1982 година. През миналата година е направена възстановка на някогашната плоча по повод 110 години от учредяването на младежката работническа и социалдемократическа организация. През септември е била потрошена, а след поставянето ѝ отново преди няколко дни, на следващата сутрин е намерена отново разбита.

Историческа справка от сайта на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ сочи, че „учредителната конференция на Съюза на работническата и социалдемократическа младеж се провежда на 17 - 18 август. За организацията на конференцията отговаря русенското дружество „Младеж“. Подготвени са вечеринки с подбрана литературно-музикална програма“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 17
    1
    Josh
    С тази постъпка са отразили “вътрешната/душевната си красота” навън.. Трагично.. 😶👎🏻
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари