Вълна от съпричастност към семейство, изгубило дома си при пожар

2
Приятели и доброволци от цялата страна се включиха в акция по разчистване на останките от изгорялата къща
Приятели и доброволци от цялата страна се включиха в акция по разчистване на останките от изгорялата къща

Приятели и доброволци от цялата страна се включиха в акция по разчистване на останките от изгорялата къща

Вълна от съпричастност и подкрепа за младото семейство от Велико Търново, което изгуби дома си след пожар в Ново село. Десетки приятели и доброволци от цялата страна се включиха в акция по разчистване на останките от изгорялата къща.

На 4 август Георги, Бисерка и тригодишното им дете, отиват на почивка, а на следващия ден ги застига тревожната вест, че къщата им в Ново село гори. Заедно с дома им са изпепелени машините, с които се препитават, предаде Euronews Bulgaria.

"Това е цялата ни къща, това е загубата, инструменти - това е бизнесът ни. С озеленяване се занимавахме, машините бяха доста разнообразни, безценни са за нас тези машини!
Можем да сложим една барака тук - че имаме покрив, ама машинките няма как да си върнем."

Бисерка Ралевска

Трагедията на младото семейство трогва десетки българи. “В продължение на няколко дни отговарям на обаждания на хора от цяла България, идват колетни пратки, идват хора от цяла България, които сме изпонастанили по къщите! Смятам, че тези хора до напролет ще имат нов дом, така се надяваме“, казва Христо Христов, кмет Ново село.

Днес десетки приятели, близки и доброволци разчистват руините от изгорялата къща.

"Аз съм родом от Априлци, но с Гошката учихме заедно в средното образование. Когато разбрах какво се е случило с къщата му, направо изтръпнах. Веднага се уговорихме с какво мога да дойда да помогна, просто да дойда, да ударя едно рамо."

Ивелин Христов, доброволец

"Ние им бяхме едни от първите клиенти, когато пристигнахме в България, а те бяха едни от първите българи, които ни помогнаха да се адаптираме. Когато видях тази гледка, много се натъжих! Затова съм и тук днес!"

Уилям Октроп, Южна Африка/село Емен

"Всяка помощ за нас е много важна, особено моралната, защото тя ни вдига психически и ни държи да можем да се справим с това което животът ни поднесе."

Бисерка Ралевска

Открита и е банкова сметка за набиране на средства за всеки, който иска да помогне:

Титуляр: Георги Тихомиров Ралевски

IBAN: BG63UNCR70001598086546

Основание: Дарение

Връзка с Георги: 0877 504 944

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари