Семейството, останало без дом: Имаме нужда от помощ!

0
Двойката с малко дете се нуждае от строителни материали, техника и работна сила
Двойката с малко дете се нуждае от строителни материали, техника и работна сила Видео: bTV

Двойката с малко дете се нуждае от строителни материали, техника и работна сила

Младо семейство с 3-годишно дете остана без дом, след като пожар изпепели до основи къщата им във великотърновското село Ново село. Техни приятели временно са им предоставили подслон и отправят апел към всеки, който може да помогне с труд и средства.

Причините за пожара все още не са ясни. Семейството не е получило протокола от пожарникарите. На място са пристигнали два пожарни автомобила. Много хора са се включили в гасенето, включително и кметът на селото, всички те са гасили с ръце.

По време на инцидента семейството е било на почивка на морето на 300 км.

В събота по обяд получихме телефонно обаждане от приятели, че къщата гори. Започнахме да събираме хора, които да се опитат да спасят каквото могат от вещите ни. Обадихме се на безброй хора. Пожарът е обхващал огромна част“, разказа пред bTV Георги, който се занимава с озеленяване. Цялата му техника е унищожена. Жилищната част също.

Пожарът е тръгнал от двора, от изходната част, където бяха и машините ми“, казва мъжът.

Вече ни го няма домът“ – това е първата мисъл на Бисерка, когато разбира. „Казахме на детенцето ни, че къщичката ни се е запалила и на този етап не можем да се приберем в нея. Той е твърде мъничък, все още не смеем да го въведем. В момента живеем при роднини на мъжа ми, но имаме много предложения да отидем в апартаменти и къщи в селото. Нуждаем се от материали за покрива. Физическият труд ще бъде много“, обясни жената.

Всеки, който може да ни помогне със строителни материали, ако някой има излишна машина – също. Финансова помощ не ни е излишна. Стойността на щетите е безценна. Загубихме неща, които няма как да си върнем“, посочи Георги.

Приятел на семейството – Христо, трудно убеждава семейството да застане пред камерата, защото то не е свикнало да търси помощ.

Те са много скромни и трудолюбиви хора. Убеждавахме ги да направим кампания, с която да започнем набиране на средства. Необходими са строителни материали като греди и цигли, с които да се възстанови покривът. В момента нямат дом. Важно е да възстановим и машините на Георги, той е много трудолюбив и всички свои спестявания е насочвал към тях. Тази събота ще бъде направена организация, при която ще има архитекти и строители, които да съдействат за възстановяването на къщата“, посочи Христо.

Семейството благодари на всички, които са жертвали живота и здравето си, за да спасят спомените им.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари