Ваксинирани и Неваксинирани, спрете да се дръглите!

3
България отдавна е в челните позиции по смъртност, не защото хората тук са или не са ваксинирани, а защото живеят в стрес, хранят се нездравословно и не спортуват
България отдавна е в челните позиции по смъртност, не защото хората тук са или не са ваксинирани, а защото живеят в стрес, хранят се нездравословно и не спортуват Снимка: Областна администрация - Русе

По принцип, винаги се дистанцирам от подобни публични полемики, като тази "За и Против Covid ваксините". Причината е, че по-голямата част от участниците, нямат никаква идея какво говорят, но затова пък, го говорят с такъв плам и страст, че са готови да стигнат до крайности, често защитавайки теза, която напълно не разбират

Аз, също не съм специалист, но умея доста добре да работя с факти и наличната информация, освен това преболедувах въпросната зараза, достатъчно тежко, за да не се съмнявам в съществуването й, загубих и близки.

И така:

1. Зараза има!

2. Разработените ваксини, НЕ предпазват от нея, но евентуално намаляват тежестта с която протича заболяването, а според изнесените данни за България, намаляват смъртността при тежките случаи с около 30%.

3. При много от ваксинираните и при много от неваксинираните, заразата протича с леки или с никакви симптоми, но през това време, всички те са преносители, напълно способни да заразят всеки, с когото са в контакт. Всичко това, независимо дали имат или нямат сертификат.

Това означава, че ваксинираните, евентуално предпазват единствено себе си, от тежко протичане на болестта, но в същото време, ако са заразени, показвайки сертификат, могат да разнасят заразата свободно и безпроблемно.

4. Никой не знае, дали и какви странични ефекти имат ваксините, в този смисъл, не бива да се сърдим на хората, които отказват да експериментират със себе си.

5. Не бива да се сърдим и на хората, които по лично убеждение, са решили да се ваксинират, това е тяхно право.

6. Налагането на частични ограничения, според мен, е неефективно и няма до доведе до чувствително ограничаване на заразените. Добросъвестните и разумните, пазят себе си и другите, и сега! Недобросъвестните и малоумните, отново ще намерят начин да заобиколят ограниченията.

7. Ваксинирани и Неваксинирани, спрете да се дръглите!

Най-сигурната защита от всяко заболяване, е доброто общо здраве. Спете достатъчно, хранете се здравословно и тренирайте!

България отдавна е в челните позиции по смъртност, не защото хората тук са или не са ваксинирани, а защото живеят в стрес, хранят се нездравословно и не спортуват.

Владимир Габровски

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари