Ваканционна еко творителница кани децата в Русе

0

Ваканционна еко творителница за любителите на приложното изкуство ще организира СНЦ „Дунавско сияние“ през най-летните месеци юли и август

Творческите ателиета ще се провеждат в Дворецът на децата, партньор на арт инициативата. В тях, участниците свободно ще могат да развият своята фантазия, свързана с природата и с нетрадиционни идеи за опазване на околната среда.  Арт работилничките са част от големия проекта на сдружението –„Приказният свят на природата-22“, финансиран по Програма Култура“ на Община Русе, съобщиха организаторите от Сдружение „Дунавско сияние”.

Във ваканционната екотворителница се предвиждат следните три ателиета:

Ателие „Еко бижутер“, което ще се проведе на 30 юли от 10.30 ч. В него участниците ще създават уникални по своята същност украшения  от природни материали – листа, клони, шишарки, жълъди, миди, охлювчета, камъчета и др.

Ателие „Еко фантазия“, което ще се проведе на 31 юли от 10.30 ч. Същността му е, в създаване на творби от рециклирани материали и претворяване на ненужни вещи в нови използваеми декоративни изделия.

Ателие „Еко художник“, което ще се проведе на 7 август от 10.30 ч. В него се предвижда участниците да  създадат чудновати картини без да се използват четки и бои, а да се „рисува“ само с естествени природни материали –боб, ориз, леща, вълна и…

Водещи обучението в ателиетата ще бъдат: Марияна Георгиева - дизайнер на СНЦ "Дунавско сияние" и ръководител на Арт работилничка "Играчки-закачки"  и майстор Мария Терзииванова от Ателие за ръчна изработка „Пифчо“.

Участието във „Ваканционната еко творителница“ е безплатно и е с предварително записване на страницата на СНЦ „Дунавско сияние“ или на e-mail : [email protected],  или на GSM: 0884286411.

Изработените творби ще имат право да бъдат експонирани на реалната изложба през септември в Галерия Библиотека на РБ „Любен Каравелов“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари