В Тесалия и Евбея са паднали най-много валежи при двата циклона

0
Много райони са без вода и електричество
Много райони са без вода и електричество Снимка: Weather News Greece / Facebook

Волос е буквално „потопен“ в огромни наноси кал

Тесалия и остров Евбея са двата региона на Гърция, в които са паднали най-големи количества валежи по време на циклоните „Даниел“ и „Елиас“, предизвикали опустошителни наводнения този месец, съобщава АНА-МПА.

Валежите при бурята „Даниел“ в началото на месеца са били по-големи в Тесалия, докато на повечето места на ЕвбеяЕлиас“ е донесъл по-големи количества дъжд.

Във Волос, където обстановката след преминаването на циклоните остава тежка, „Даниел“ е донесъл по-големи количества валежи, но при „Елиас“ през последните дни дъждовете са били по-интензивни. По време на „Даниел“ сумарното количество за шестчасов период е било 159,6 мм на 5 септември, докато на 27 септември „Елиас“ е донесъл 201,6 мм.

Телевизия Скай съобщава, че нощта в засегнатите райони е преминала спокойно и без интензивни атмосферни условия, а водите постепенно се оттичат, но във Волос и Евбея ситуацията е много тежка, а Волос е буквално „потопен“ в огромни наноси кал. Много райони са без вода и електричество.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари