В СУПНЕ „Фридрих Шилер“ доброволци предадоха знания за здравословния начин на живот

0

Днес, 17 ноември, в аулата на СУПНЕ „Фридрих Шилер“ се проведе първото от поредицата обучения в рамките на проект „За един по-здрав живот”.

Той се реализира от сдружение „Евромед Консулт“ в партньорство с Български младежки Червен кръст – Русе, с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и ВН-социален проект на Еконт, по програма „Знание и растеж“.

Основната цел на инициативата е да стимулира здравословния начин на живот и здравословното хранене, като важна част от ежедневието на подрастващото поколение, посредством провеждане на лекции на деца между 6 и 15-годишна възраст в училищата на територията на град Русе. Методът, който се използва, е „връстници обучават връстници”.

По време на лекцията в СУПНЕ „Фридрих Шилер“ обучените доброволци разясниха на своите връстници колко е важен здравословния начин на живот. Темите, които бяха разгледани, включваха: „Здравословни навици за хранене”, „Последици от липса на физическа активност”, „Последици от вредното влияние на алкохол и тютюнопушене”, „Как да готвим здравословно”, „Влиянието на стреса сред младежите”, „Как да тренираме ефективно”.

Следващото обучение ще се проведе на 21 ноември с ученици от СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“ в конферентната зала на БЧК. Доброволците ще изнесат лекции и пред учениците от ПГ по туризъм „Иван Павлов“ и ОУ „Отец Паисий“.

Участниците в проекта ще имат възможността да представят усвоените знания и умения в кулинарен двубой, който ще се проведе на 25 ноември 2016 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари